Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Παρατηρητήριο arrow Οι Β.Θάνου και Γ.Μανωλίδης απαντούν στις κατηγορίες για παραποίηση του ψηφίσματος

Οι Β.Θάνου και Γ.Μανωλίδης απαντούν στις κατηγορίες για παραποίηση του ψηφίσματος

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Τετάρτη, 24 Οκτώβριος 2012

edeΓια κακόπιστη παρερμηνεία και παραπληροφόρηση, αλλά και εκμετάλλευση της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασης στον χώρο της Δικαιοσύνης, κάνουν λόγο η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου και Γιώργος Μανωλίδης, αντίστοιχα, σε απάντησή τους για την παραποίηση του ψηφίσματος της τελευταίας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που τους αποδίδουν πέντε συνάδελφοί τους, ο ένας εκ των οποίων ήδη παραιτήθηκε χθες από το ΔΣ της Ένωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την έκτακτη ΓΣ των μελών της ΕΔΕ του περασμένου Σαββάτου, τέσσερις δικαστές κατήγγειλαν παραποίηση της απόφασης της ΓΣ. Μάλιστα, οι τρεις εξ αυτών, οι Χριστόφορος και Χαράλαμπος Σεβαστίδης και Κ. Σαργιώτης είναι μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ, ενώ η τέταρτη, η Μαρία Κουβαρά, είναι απλό μέλος της Ένωσης. Στη συνέχεια για τον ίδιο λόγο παραιτήθηκε το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ν. Σαλάτας.

Οι πέντε δικαστές καταλογίζουν στο προεδρείο της ΕΔΕ ότι παραποίησε το ψήφισμα στο σκέλος εκείνο που αφορά την εξουσιοδότηση η οποία δόθηκε στο ΔΣ για την περαιτέρω στάση που θα τηρήσουν ως προς τις κινητοποιήσεις τους και για τη διοργάνωση συνεδρίου με μοναδικό θέμα τα δύο μνημόνια.

Αναλυτικότερα, στο επίμαχο ψήφισμα αναφέρεται ότι το ΔΣ της ΕΔΕ έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσει τις κινητοποιήσεις του δικαστικού σώματος οι οποίες παρατάθηκαν μέχρι 10 Νοεμβρίου 2012, ενώ η απόφαση η οποία ελήφθη από τους δικαστές και εισαγγελείς -σύμφωνα με όσα καταγελούν οι πέντε δικαστές- ήταν ότι η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το ΔΣ της Ένωσης να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση των δικαστών μετά τη 10η Νοεμβρίου 2012.

Παράλληλα, στο ψήφισμα δεν περιλαμβάνεται η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για την πραγματοποίηση συνεδρίου με θέμα την αντισυνταγματικότητα διατάξεων των δύο Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που εκδόθηκαν στη συνέχεια.

Η Β. Θάνου και ο Γ. Μανωλίδης στη μακροσκελή απάντησή τους, αφού κάνουν μια διαχρονική αναδρομή των αποφάσεων για τις κινητοποιήσεις από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα, επισημαίνουν ότι θεωρούν ότι «είναι ανεπίτρεπτη η προσπάθεια ελαχίστων εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, να "χρησιμοποιούν και να εκμεταλλεύονται" την ιδιαίτερη κρισιμότητα της κατάστασης για να κάνουν άγονη και στείρα αντιπολίτευση, εναντίον όλων των υπολοίπων μελών του ΔΣ, παρουσιάζοντας με ανακριβή τρόπο τα γεγονότα και προσπαθώντας να πείσουν έτσι τους συναδέλφους ότι μόνοι αυτοί ενδιαφέρονται για το καλό του δικαστικού σώματος και ότι όλοι οι λοιποί είμαστε ή ανίκανοι ή ύποπτοι».

Ως προς την εξουσιοδότηση που δόθηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης στο ΔΣ της Ένωσης, οι Β. Θάνου και Γ. Μανωλίδης αναφέρουν: «Από τον προεδρεύοντα της Γεν. Συνέλευσης κ. Χαράλαμπο Μαχαίρα, Πρόεδρο Εφετών αναγνώσθηκε, η σχετική για το ζήτημα αυτό πρόταση του ΔΣ, τέθηκε στη συνέχεια σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε. Και όπως ακριβώς καταγράφηκε στα από το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης πρακτικά, έτσι ακριβώς και κατά λέξη αντιγράφηκε στο ψήφισμα, χωρίς ασφαλώς, καμία παραποίηση». Η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΔΕ υπογραμμίζουν ότι «δεν θα απαντήσουμε περαιτέρω σε παρόμοιες ανακρίβειες και προκλήσεις».

Για το ζήτημα του συνεδρίου που δεν αναφέρεται στο ψήφισμα, η Β. Θάνου και ο Γ. Μανωλίδης, τονίζουν: «Δεν αναγράφηκε στο ψήφισμα, διότι αποφασίσθηκε από τη Γενική Συνέλευση ότι οι λεπτομέρειες διοργάνωσής του και η ημερομηνία θα αποφασισθούν από το ΔΣ, για να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του δικαστικού έτους, δηλαδή μέχρι 30.6.2013 και κατά συνέπεια, δεν συγκαταλεγόταν μεταξύ των μέτρων αντίδρασης που αποφασίσθηκαν, για το μέχρι της 10.11.2012 χρονικό διάστημα».

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 24 Οκτώβριος 2012

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο!

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
01 Δεκ Δεκ 01 02 03 04 05
02 06 07 08 09 10 11 12
03 13 14 15 16 17 18 19
04 20 21 22 23 24 25 26
05 27 28 29 30 31 Φεβ Φεβ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML