Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Παρατηρητήριο arrow Βγαίνουν από το επίκεντρο του προγράμματος «Αριάδνη» οι συμβολαιογράφοι

Βγαίνουν από το επίκεντρο του προγράμματος «Αριάδνη» οι συμβολαιογράφοι

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Πέμπτη, 27 Δεκέμβριος 2012

simvolaiografoiΤο υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να κάνει δραστικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Αριάδνη» και για το λόγο αυτό πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας 

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, να ζητά από τους πολίτες να δηλώνουν κάθε αλλαγή της οικογενειακής τους κατάστασης σε συμβολαιογράφο, καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο, η κυβέρνηση αλλάζει εκ βάθρων το πρόγραμμα «Αριάδνη» που στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου των συντάξεων - μαϊμου.

Οι πολίτες αντέδρασαν για το παράβολο των 50 ευρώ που θα έπρεπε να καταβάλλουν σε κάθε τέτοια συμβολαιογραφική πράξη, ενώ οι συμβολαιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι το καθαρό ποσό που θα έφτανε σε εκείνους θα ήταν πολύ μικρό -της τάξης των 15 ευρώ- ενώ ο όγκος της δουλειάς τους θα αυξανόταν πολύ.

Το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να κάνει δραστικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Αριάδνη» και για το λόγο αυτό πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το επίκεντρο του προγράμματος βγαίνουν οι συμβολαιογράφοι και μπαίνουν τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Συγκεκριμένα, για τις γεννήσεις αλλά και τους θανάτους αναμένεται να αποφασιστεί ότι θα ενημερώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία από τα ληξιαρχεία.

Αντίστοιχα, για τους γάμους θα ενημερώνονται τα Ταμεία από τις εφορίες, όπου καταβάλλονται και τα σχετικά παράβολα, ενώ για τα σύμφωνα συμβίωσης τα Ταμεία θα ενημερώνονται από τους συμβολαιογράφους.

Με τον τρόπο αυτόν το υπουργείο φιλοδοξεί να εντοπίζει όλες τις περιπτώσεις όπου συντάξεις καταβάλλονται σε ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν πεθάνει.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
01 Δεκ Δεκ 01 02 03 04 05
02 06 07 08 09 10 11 12
03 13 14 15 16 17 18 19
04 20 21 22 23 24 25 26
05 27 28 29 30 31 Φεβ Φεβ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML