Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικαστηρίων arrow Προσωρινή αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισαν δικαστές – εισαγγελείς

Προσωρινή αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισαν δικαστές – εισαγγελείς

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Κυριακή, 20 Ιανουάριος 2013

ende_logoΑναστέλλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους οι εισαγγελείς και δικαστές, όλης της χώρας, έχοντας πλήρη επίγνωση, όπως αναφέρουν, της ευθύνης τους απέναντι στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Αυτό αποφάσισαν στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις, που πραγματοποίησαν τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αλλά και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας. Θα συνεχίσουν, πάντως, με καταθέσεις προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και με αγωγές στο Μισθοδικείο, κατά των αντισυνταγματικών, όπως τις χαρακτηρίζουν μειώσεων των αποδοχών τους.

Τα μέλη της ΕΔΕ αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων τους μέχρι την 3η Απριλίου 2012, οπότε θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο για να καθορίσει την περαιτέρω στάση των δικαστών.
Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν και τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, μέχρι όμως τα τέλη Φεβρουαρίου οπότε το ΔΣ θα καθορίσει νέα γενική συνέλευση.
Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΔΕ, Βασιλική Θάνου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέδειξε στάση εχθρικής αδιαλλαξίας κατά της Δικαιοσύνης και των δικαστών τη στιγμή που η συνολική μείωση για τους δικαστές έφθασε το 60% των αποδοχών τους.
Οι νέες μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, πρόσθεσε  δεν ήταν ούτε αναγκαίες ούτε αναλογικές, καθώς από το όφελος αυτών των μειώσεων στους 4.000 δικαστές για τα έσοδα του Δημοσίου ήταν ελάχιστα.
Η κα Θάνου κάλεσε την κυβέρνηση να κατανοήσει ότι «η ρήξη της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία βλάπτει την ομαλή λειτουργία του κράτους Δικαίου».
Σημείωσε ωστόσο, ότι πέρα από τις αγωγές, που ξεκίνησαν να καταθέτουν στο Μισθοδικείο οι δικαστικοί, είναι «ανοικτοί σε διάλογο με την Κυβέρνηση, ώστε να συμβάλλουν να εξευρεθεί λύση και να επικρατήσει ηρεμία στο ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος, σημείωσε ότι οι δικαστές είναι αποφασισμένοι να σταθούν όρθιοι και να κρατήσουν και τη δικαιοσύνη όρθια.

Όπως ανέφερε:
«η Τρόικα μας πήρε τα μέτρα και οι εγχώριοι κοπτοράπτες μας έραψαν το κουστούμι, ένα στενό κουστούμι που είναι ζουρλομανδύας, δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να το βάλουμε και να γίνουμε παίγνια»

Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 20 Ιανουάριος 2013

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
01 Δεκ Δεκ 01 02 03 04 05
02 06 07 08 09 10 11 12
03 13 14 15 16 17 18 19
04 20 21 22 23 24 25 26
05 27 28 29 30 31 Φεβ Φεβ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML