Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Παρατηρητήριο

Παρατηρητήριο

Λαρισινή «σφήνα» για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Κυριακή, 02 Νοέμβριος 2014

marmara-parthenonaΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΟΜΑΔΑ» ΤΗΣ ΑΛΑΜΟΥΝΤΙΝ-ΚΛΟΥΝΕΪ
Ο 25χρονος δικηγόρος Δημήτριος Α. Κούρτης συνέταξε για λογαριασμό της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων τη γνωμοδότηση για την ελληνική και... δωρεάν διεκδίκηση των «Ελγίνειων» μαρμάρων

Του Κ. Γκιάστα
Από τη μια η Ελληνική Κυβέρνηση. Από την άλλη η λαμπερή σύζυγος του διάσημου Τζόρτζ Κλούνει, Αμάλ Αλαμουντίν, που όπως φαίνεται αποτελεί, επικοινωνιακά, τον «πολιορκητικό κριό» πίσω από τους διάσημους νομικούς Νόρμαν Πάλμερ και Τζέφρι Ρόμπερτσον που εκπροσωπούν ένα από σημαντικότερα δικηγορικά γραφεία του Λονδίνου («Doughty Street Chambers») και ειδικεύεται σε θέματα διεθνούς δικαίου. Στόχος δεν είναι άλλος από την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.Εδώ και μερικές ημέρες όμως μπήκε και μια προσπάθεια - «σφήνα» στις δύο πλευρές, που μπορεί να έχει τον ίδιο σκοπό αλλά υπερασπίζεται πως αυτό μπορεί να γίνει από Έλληνες νομικούς και μάλιστα... αφιλοκερδώς. Αυτή η προσπάθεια έχει λαρισινό χαρακτήρα σε πρώτη φάση.Ο λόγος δεν είναι άλλος από έναν 25χρονο δικηγόρο, τον Δημήτρη Α. Κούρτη. Και αν στα 25 τους υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καν την περίπτωση των γλυπτών του Παρθενώνα, ο νεαρός Λαρισαίος συνέταξε για λογαριασμό της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων τη γνωμοδότηση περί του Νομικού Καθεστώτος των αφαιρεθέντων γλυπτών υπό το ισχύον Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο.Δικηγόρος Λάρισας, ΜΑΕ Διεθνούς Δικαίου ΑΠΘ, μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου, Εταίρος-Ερευνητής του Ινστιτούτου των Ηνωμένων Εθνών για την Ενοποίηση του Ιδιωτικού Δικαίου και της Ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου για την Ιστορία του Διεθνούς Δικαίου. Πολυγραφότατος και δραστήριος λοιπόν...

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Μαυραγάνης: Στοπ στις ποινικές διώξεις για όσους χρωστάνε στο Δημόσιο

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Σάββατο, 27 Σεπτέμβριος 2014

yp-oik_400Απαλλαγή φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο από ποινικές διώξεις προανήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας σε ημερίδα του ΣΕΒ για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

“Ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση της δικαιοσύνης, αλλά και της φορολογικής διοίκησης, σε σχέση με τις ποινικές διαδικασίες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο”, ο υφυπουργός Οικονομικών, διευκρινίζοντας πως δεν αναφέρεται στις πράξεις φοροδιαφυγής, “αλλά στο ξεχωριστό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, ένα ζήτημα που από κοινού με το υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζουμε για να δώσουμε λύση πρακτική, δίκαιη και εναρμονισμένη με τις διεθνείς πρακτικές”.

Ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιμηκυνθεί η προθεσμία έκδοσης απόφασης επί ενδικοφανoύς προσφυγής, που είναι σήμερα 60 ημέρες, καθώς έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος υποθέσεων, ενώ ο ίδιος αποκάλυψε πως εξετάζεται από την κυβέρνηση η δυνατότητα πρόβλεψης ενός ενδιάμεσου σταδίου επίλυσης της φορολογικής διαφοράς, μετά την λήξη της ενδικοφανούς διαδικασίας και πριν την εκδίκαση από τα αρμόδια δικαστήρια.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Υπ. Δικαιοσύνης: Τροπολογία για αύξηση των προέδρων εφετών και νέα διαδικασία ελέγχου των υποψηφίων ασκούμενων δικηγόρων

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Πέμπτη, 21 Αύγουστος 2014

yp-dikaiosΤροπολογία που αφορά την απονομή Δικαιοσύνης και την εγγραφή των πτυχιούχων των νομικών σχολών στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, επισυνάπτοντάς την στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.Η τροπολογία προβλέπει την αύξηση των οργανικών θέσεων των προέδρων εφετών κατά δέκα, με αντίστοιχη μείωση των οργανικών θέσεων των εφετών. Παράλληλα, αυξάνονται κατά τέσσερις οι εισαγγελείς πρωτοδικών και κατά τρεις οι αντιεισαγγελείς πρωτοδικών-παρέδρων εισαγγελίας.

Παράλληλα, προβλέπεται η κατά παρέκκλιση απόσπαση του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης, έως δύο έτη, στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύονται από αυτό, καθώς διαπιστώνεται «ακραία υποστελέχωση» της Υπηρεσίας και των εν λόγω ΝΠΔΔ.

Άλλη διάταξη της τροπολογίας, προβλέπει την εξέταση των επαγγελματικών προσόντων έκαστου υποψηφίου ασκούμενου δικηγόρου, από Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και ένας ακόμη πρόεδρος, οριζόμενος από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, από κοινού με τον πρόεδρο του συλλόγου στον οποίο επιθυμεί να εγγραφεί ο υποψήφιος ασκούμενος δικηγόρος.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Εξυπηρέτηση Δικηγόρων που υποβάλλουν για λογαριασμό πελατών τους αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς ή εξαιρετικούς λόγους στην υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στον Πειραιά

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Πέμπτη, 21 Αύγουστος 2014

ypesΓια τον νέο τρόπο εξυπηρέτησης των συναδέλφων που υποβάλλουν για λογαριασμό πελατών τους αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς ή εξαιρετικούς λόγους στην υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών επί της οδού Αγίου Διονυσίου 5 στον Πειραιάγίνεται αναφορά στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου που θα βρείτε εδώ .

0 Σχόλια

Διαδικτυακή εφαρμογή για την αναζήτηση πορείας φακέλου για χορήγηση ή ανανέωσης άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών, που έχουν υποβάλει αίτημα

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Πέμπτη, 21 Αύγουστος 2014

ypesΤο Υπουργείο Εσωτερικών και η Δ/νση Μεταναστευτικής πολιτικής έχουν αναπτύξει διαδικτυακή εφαρμογή η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε πολίτες τρίτων χωρών, που έχουν υποβάλει αίτημα χορήγησης ή ανανέωσης άδειας διαμονής, να αναζητούν και να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το στάδιο εξέτασης του αιτήματος τους ηλεκτρονικά. Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΕΣ στις ενότητες «Ανακοινώσεις» και «Δ/νση Μεταναστευτικής πολιτικής» καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://pf.emigrants.ypes.gr/pf .

0 Σχόλια
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 9 από 260

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
01 Δεκ Δεκ 01 02 03 04 05
02 06 07 08 09 10 11 12
03 13 14 15 16 17 18 19
04 20 21 22 23 24 25 26
05 27 28 29 30 31 Φεβ Φεβ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML