Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις

Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις

Προκήρυξη διαγωνισμού 2015 βράβευσης φοιτητών ελληνικών και κυπριακών ΑΕΙ

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Δευτέρα, 24 Νοέμβριος 2014

imdaΠροκηρύσσουμε διαγωνισμό για την απονομή τριών βραβείων και τριών επαίνων για την καλύτερη εργασία που θα μας αποσταλεί σε ένα από τα τρία παρακάτω θέματα από φοιτητή/φοιτήτρια ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων.

Τα θέματα του φετινού διαγωνισμού διαμορφώνονται ως εξής:

Θέμα 1ο: Οι εξελίξεις στο Κυπριακό το 2014
Η ενασχόληση νέων επιστημόνων με το Κυπριακό συνεχίζει να αποτελεί και φέτος προτεραιότητα για το ΙΜΔΑ. Μετά από ένα κρίσιμο για την κυπριακή οικονομία και κοινωνία 2013, συνεπεία των γνωστών σκληρών αποφάσεων του Eurogroup, το 2014 υπήρξε έτος ραγδαίων εξελίξεων για το Κυπριακό. Αφενός οι γεωτρήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) εντατικοποιήθηκαν, καθιστώντας την Κύπρο ενεργειακό κόμβο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Αφετέρου η τουρκική αντίδραση πήρε τη μορφή ωμών παραβιάσεων της κυπριακής ΑΟΖ και απροκάλυπτων απειλών χρήσης βίας, πράγμα που οδήγησε σε διακοπή των δικοινοτικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Στόχος Ελλάδας και Κύπρου πρέπει να παραμείνει η διαφύλαξη της ύπαρξης και ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο τερματισμός της συνεχιζόμενης τουρκικής στρατιωτικής κατοχής που παραβιάζει τους σχετικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο: Προκήρυξη για την εισαγωγή φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Νομικής 2014-2015

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Σάββατο, 27 Σεπτέμβριος 2014

prokirixiΤο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προκήρυξε την εισαγωγή 125 σπουδαστών στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Νομικής για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Οι κατευθύνσεις σπουδών και οι εισακτέοι καθορίσθηκαν ως εξής:
Κατεύθυνση Ιδιωτικού Δικαίου (αριθμός εισακτέων: 20 με εξετάσεις και  5 δικαστικοί λειτουργοί χωρίς εξετάσεις).
Κατεύθυνση Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου (αριθμός εισακτέων: 20 με εξετάσεις και 5 δικαστικοί λειτουργοί χωρίς εξετάσεις).
Κατεύθυνση Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών (αριθμός εισακτέων: 20 με εξετάσεις και 5 δικαστικοί λειτουργοί χωρίς εξετάσεις)
Κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης (αριθμός εισακτέων: 20 με εξετάσεις και 5 δικαστικοί λειτουργοί και λειτουργοί του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους χωρίς εξετάσεις).
Κατεύθυνση Διεθνών Σπουδών (αριθμός εισακτέων: 20 με εξετάσεις και 5 δικαστικοί λειτουργοί και διπλωματικοί υπάλληλοι, χωρίς εξετάσεις):

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Γνωστοποίηση δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων Nομικής από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος(Ιnternational Hellenic University)

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Τρίτη, 09 Σεπτέμβριος 2014

international-hellenic-universityTo Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος ενημερώνει ότι δέχεται αιτήσεις ενδιαφέροντος για δύο μεταπτυχιακά προγράμματα του κλάδου της Νομικής, τα οποία θα προσφέρονται σε μορφή είτε πλήρους και μερικής φοίτησης.

Πρόκειται για τα προγράμματα: α. Διεθνικό Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο και Εναλλακτικοί Τρόποι Επίλυσης των διαφορών και β. Τέχνη, Δίκαιο και Οικονομία.  Τα μαθήματα θα αρχίσουν τον Οκτώβριο του 2014.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα προσφερόμενα μεταπτυχιακά προγράμματα καθώς και τις δραστηριότητες του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, του πρώτου ελληνικού δημόσιου αγγλόφωνου πανεπιστημίου της χώρας, θα βρείτε στα εξής δύο αρχεία:
http://www.dsa.gr/sites/default/files/news/attached/legal_leaflet_1.pdf

http://www.dsa.gr/sites/default/files/news/attached/legal_prospectus_1.pdf

0 Σχόλια

18ος Κύκλος Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών - Δηλώσεις Συμμετοχής

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Πέμπτη, 21 Αύγουστος 2014

akkedTo Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) - «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», προκηρύσσει νέο (18ο) Κύκλο Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως και 13 Σεπτεμβρίου 2014,  συνολικής διάρκειας 40 ωρών και 6 ημερών (5 ημέρες εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων παρεμβάλλεται μία ημέρα ανάπαυσης). Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες 08,09,10,12 και 13 Σεπτεμβρίου, από 08:30 π.μ. έως 18:30 μ.μ., στην αγγλική γλώσσα και θα παρέχεται ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική γλώσσα.

Η εκπαίδευση διενεργείται σε συνεργασία με το βρετανικό εκπαιδευτικό φορέα “FACILIT8” βάσει προγράμματος εγκεκριμένου από το βρετανικό φορέα διαπίστευσης διαμεσολαβητών “Charterted Institute of Arbitrators” (“CIArb”) του Λονδίνου. Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικές υπηρεσίες παρέχουν διακεκριμένοι Βρετανοί εκπαιδευτές με πλούσια εμπειρία διαμεσολαβήσεων, μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Amanda Bucklow (a full time mediator, Legal 500 Leading Individual), Charles Middleton-Smith (τ. solicitor - full time mediator), Jon Lang (τ. solicitor – full time mediator) και Vernon Francis Hadida (solicitor - mediator), καθώς και Έλληνες εκπαιδευτές με θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Σπυρίδων Αντωνέλος, Ελένη Πλέσσα και Ειρήνη Ματσούκα.

1 Σχόλιο
Διαβάστε περισσότερα...

Προκήρυξη για την εισαγωγή εβδομήντα ενός σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Πέμπτη, 21 Αύγουστος 2014

prokirixiΣας ενημερώνουμε ότι η με αριθμ. 64200/4-8-2014 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την εισαγωγή εβδομήντα ενός (71) σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1040/Γ/6-8-2014, είναι αναρτημένη στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (ΑΔΑ:ΩΒΚΤΩ-ΖΒΤ).

0 Σχόλια
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 9 από 54

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
01 Δεκ Δεκ 01 02 03 04 05
02 06 07 08 09 10 11 12
03 13 14 15 16 17 18 19
04 20 21 22 23 24 25 26
05 27 28 29 30 31 Φεβ Φεβ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML