Αρχική arrow Πολιτική

Πολιτική

Ο ευτελισμός του δικηγόρου ως δικαστικού αντιπροσώπου

Έχει γραφτεί από Πέτρος Χασάπης
Παρασκευή, 16 Μάιος 2014

Η κυβέρνηση εμφανίζεται στην ουσία σαν να παγίδευσε τους δικαστικούς αντιπροσώπους (δικηγόρους κ.λ.π.) οι οποίοι δήλωσαν την προθυμία τους να διοριστούν στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, πιστεύοντας ότι θα ισχύσει ότι ίσχυε και κατά το παρελθόν. Ενώ οι διορισθέντες δικαστικοί αντιπρόσωποι κλήθηκαν να παραλάβουν τους διορισμούς τους, ταυτόχρονα η κυβέρνηση δεν ανακοίνωνε το ποσό της αποζημίωσης που θα χορηγηθεί, προφανώς για να γίνει πρώτα η παραλαβή των διορισμών.

Έτσι όλοι οι δικηγόροι κ.λ.π. έσπευσαν να παραλάβουν τους διορισμούς τους, πιστεύοντας ότι θα υπάρξει μια αποζημίωση αντίστοιχη με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Όμως, έμειναν εμβρόντητοι όταν διαπίστωσαν τι ακριβώς τους επιφύλασσε η κυβέρνηση του μνημονίου. Μειώθηκαν τόσο οι ημέρες που συνήθως αναγνωρίζονταν όσο και η ημερήσια αποζημίωση που χορηγούταν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλος αναβρασμός και αγανάκτηση.

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 02 Ιούλιος 2014
Διαβάστε περισσότερα...

Χρυσή Αυγή και συνταγματικά θέματα...

Έχει γραφτεί από Σταύρος Τασιόπουλος
Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2013

stasiopoulosΟ χαρακτηρισμός της Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση δεν της αφαιρεί την ιδιότητα του πολιτικού κόμματος, άσχετα αν ακόμα και όλη η πολιτική γραμματεία και βουλευτές του κόμματος κατηγορηθούν για συμμετοχή και καταδικαστούν.

Ένα πολιτικό κόμμα εξαρτάται αν θα υπάρχει και θα είναι εντός νομιμότητας και θα συμμετέχει σε εκλογές, από το αν πληροί το καταστατικό και η λειτουργία του τις προϋποθέσεις του άρθρου 29 του Συντάγματος.

Αν και η έγκριση του καταστατικού ενός πολιτικού κόμματος αποτελεί μια τυπική διαδικασία από τον Άρειο Πάγο, είναι η μόνη που εξετάζεται το αν πληρούται το άρθρο 29 Συντάγματος. Περαιτέρω έχει διατυπωθεί στη θεωρία η άποψη της άρσης της έγκρισης λειτουργίας ενός κόμματος και της συμμετοχής του στις εκλογές, αν δεν εξυπηρετεί το δημοκρατικό πολίτευμα.

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2013
Διαβάστε περισσότερα...

Mπορεί να διωχθεί η Χρυσή Αυγή;

Έχει γραφτεί από Σταύρος Τασιόπουλος
Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2013

stasiopoulosΓια το θέμα της Χ.Α. και αναφορικά με το Σύνταγμα, προφανώς και προβλέπεται διάλυση πολιτικού κόμματος, ΑΝ αποδειχτεί ότι η διοίκηση του κόμματος, δηλαδή πρόεδρος, γραμματέας, κεντρική γραμματεία, διεύθυνση βρεθούν να συντονίζουν ή να προκαλούν εγκληματικές πράξεις. Να υπάρχει δηλαδή ο αναγκαίος αιτιώδης σύνδεσμος.

Τότε ναι, συστήνουν εγκληματική οργάνωση και επίσης επειδή είναι κόμμα μπορούν να στοιχειοθετηθούν πολλές αντισυνταγματικές δράσεις και για τα ατομικά δικαιώματα και για τις διατάξεις εκείνες που στρεβλώνονται από τη δράση τους, δηλαδή δημοκρατική αρχή, αξία του ανθρώπου, αντιπροσωπευτικότητα κλπ.

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2013
Διαβάστε περισσότερα...

Η Κύπρος ξαναδείχνει το δρόμο της αξιοπρέπειας

Έχει γραφτεί από Γεράσιμος Παναγιωτάτος - Τζάκης
Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2013

panagiotatos-tzakisτου Γεράσιμου Παναγιωτάτου – Τζάκη*

Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε μαζί το πώς εκλαμβάνει ο ελληνικός λαός τα μηνύματα που διαχρονικά στέλνει με τη στάση του ο κυπριακός ελληνισμός. Έχουν περάσει μερικά χρόνια από την περίοδο που Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ο μεγάλος εθνικός ηγέτης του ελληνισμού, Τάσσος Παπαδόπουλος. Στα χρόνια της ηγεσίας του, η Κύπρος έγινε η χώρα – πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφού πρώτα ο κυπριακός ελληνισμός υπερασπίστηκε το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του με το μεγαλειώδες ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, υπήρχαν πλέον οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή μιας πολυεπίπεδης οικονομικής, εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής.

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 25 Μάρτιος 2013
Διαβάστε περισσότερα...

Λίγη σοβαρότητα, παρακαλώ.

Έχει γραφτεί από Όμηρος Ζέλιος
Σάββατο, 19 Ιανουάριος 2013

seriously joker Δεν έχει πραγματικά καθόλου νόημα να σχολιάσει κανείς τα προχθεσινά τραγελαφικά που έλαβαν χώρα στο Κοινοβούλιο. Ήταν μία καταπληκτική παράσταση, στα πλαίσια των γενικότερων  παραστάσεων που δίνει ο θίασος που  ανεχόμαστε να μας κυβερνά τα τελευταία - δεν ξέρω κι εγώ πόσα- χρόνια.

Και είναι τρομεροί υποκριτές, με αστείρευτο ταλέντο και θράσος, γιατί γνωρίζουμε όλοι από τώρα -και αυτοί προφανώς που ξεσπάθωναν προχθές- ότι είναι τετελεσμένη η πορεία των πραγμάτων, με ήδη εφευρεθείσα την λύση για τους δήθεν τωρινούς μπελάδες τους.. Το περιβόητο άρθρο 86!

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2013
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 9 από 47

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
01 Δεκ Δεκ 01 02 03 04 05
02 06 07 08 09 10 11 12
03 13 14 15 16 17 18 19
04 20 21 22 23 24 25 26
05 27 28 29 30 31 Φεβ Φεβ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML