Αρχική arrow Νομικός Βοηθός arrow Οδηγοί (νέοι δικηγόροι) arrow Βελτιώστε την Aνταγωνιστικότητά σας

Βελτιώστε την Aνταγωνιστικότητά σας

Έχει γραφτεί από Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης
Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2009

Το θέμα της επιβίωσης και ανάδειξης στον χώρο μας βασανίζει πολλούς νέους συναδέλφους, οι οποίοι αναζητούν τρόπους να εδραιώσουν την παρουσία τους στην ‘δικηγορική ζούγκλα’. Κυρίως αυτό που ενδιαφέρει τον νέο δικηγόρο είναι η δημιουργία ‘δεξαμενών πελατείας’, οι οποίες θα τού προσφέρουν ένα σταθερά αξιοπρεπές εισόδημα υπό τις (αβέβαιες) πάντα συνθήκες του ελεύθερου επαγγέλματος (βλ. περιβάλλον δικηγορικού πληθωρισμού, μειούμενη δικηγορική ύλη, εισροή ανταγωνισμού από το εξωτερικό κτλ.). Εν ολίγοις, αυτό που αναζητεί αμέσως μόλις γίνει δικηγόρος ένας συνάδελφος είναι δουλειά. Γιατί τα έξοδα αρχίζουν να τρέχουν από την πρώτη στιγμή, σε αντίθεση προς τους πελάτες που δεν τρέχουν με τα τέσσερα για την βοήθειά σας, αφού δεν περίμεναν και όλη τους την ζωή εσάς να πάρετε την άδεια επαγγέλματος. Πώς, λοιπόν, ο νέος συνάδελφος θα προσελκύσει πελάτες και μάλιστα το είδος των πελατών που θέλει και θα τού εξασφαλίσει το ποθούμενο εισόδημα;

Πρώτο βήμα είναι ενημερώσετε τους πάντες ότι πλέον είστε δικηγόρος (κανονικός δικηγόρος, όχι ασκούμενος!) και ότι είστε πρόθυμοι να αναλάβετε οιαδήποτε υπόθεση. Συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, γνωστοί γνωστών και φίλων και συγγενών, όλοι πρέπει να ενημερωθούν ότι είστε διαθέσιμος! Μοιράστε επαγγελματικές κάρτες αφειδώς σε όποιον γνωρίζετε ή έστω συναντήσατε τυχαία στο δρόμο μετά από 10 χρόνια διακοπής επικοινωνίας. Μην ντρέπεστε, αλλά αποφύγετε να γελοιοποιηθείτε κιόλας. Δεν είναι όλες ανεξαιρέτως οι περιστάσεις πρόσφορες για διαφήμιση, ούτε και όλοι οι άνθρωποι. Ωστόσο, ως κανόνα να ξέρετε ότι η τόλμη, στο τέλος πληρώνει (και το ‘πληρώνει’ εννοείται στην κυριολεκτική του σημασία!). Επίσης, να είστε πάντοτε έτοιμοι για ερωτήσεις νομικού περιεχομένου οπουδήποτε και αν παρευρεθείτε. Αν κάνετε καλή εντύπωση σε ένα πάρτυ λ.χ. μπορεί μόλις να κερδίσατε κι έναν πελάτη!

Πέρα από την δημιουργία και την ενεργοποίηση ενός εκτεταμένου δικτύου γνωριμιών, υπάρχει ένας κανόνας απλός, του οποίου η επιτυχημένη εφαρμογή μπορεί να αποφέρει επίσης σημαντικά αποτελέσματα. Είναι ο κανόνας του 10%, που λέει ότι αρκεί να είστε 10% καλύτεροι σε κάτι από την υπόλοιπη αγορά, για να βρεθείτε ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στην επιτυχία. Μπορείτε να είστε 10% πιο φθηνοί, 10% πιο γρήγοροι, 10% πιο συνεπείς, 10% πιο αποτελεσματικοί, 10% πιο εξυπηρετικοί ή ακόμη και να χαμογελάτε 10% περισσότερο από τους υπόλοιπους, για να κάνετε τους πελάτες να προτιμήσουν τις δικές δικηγορικές υπηρεσίες. Το κλειδί είναι, όχι απλώς να γίνετε αυτό το 10%, αλλά να το μάθει και ο κόσμος ασφαλώς. Η φήμη να τροφοδοτήσει ολόκληρο το δίκτυο γνωριμιών σας. Σε κάθε συζήτηση με τους πελάτες [(υποψηφίους και μη), διότι όλοι όσους γνωρίζετε στην ζωή σας είναι πλέον υποψήφιοι πελάτες!] πρέπει να τονίζετε αυτό το ‘κάτι παραπάνω’, που μόνον εσείς ή πολύ λίγοι στην αγορά προσφέρουν. Το μέτρο για να κρίνετε πόσο και πότε θα έχετε αποκτήσει το εκάστοτε πλεονέκτημα δεν είναι ο ‘διπλανός’ ή ο ‘απέναντι’ δικηγόρος. Βάλτε τον πήχη ψηλά για να μπορέσετε να διακριθείτε στην αδυσώπητη αγορά εργασίας.

Η εξειδίκευση είναι το δεύτερο σημαντικότερο βήμα. Λόγω της εκρηκτικής και εκθετικής διεύρυνσης της νομοθετικής παραγωγής, των δεκάδων τροποποιήσεων και της εμβάθυνσης στους νομικούς τομείς είναι απαραίτητη η εξειδίκευση. Οιοσδήποτε δικηγόρος, αν θέλει να μην διαβάζει εξαντλητικά μέχρι να συνταξιοδοτηθεί, πρέπει να εξειδικευθεί. Η εξειδίκευση είναι ένα όπλο που ο νέος δικηγόρος πρέπει να μάθει να το χρησιμοποιεί από νωρίς και, συν τω χρόνω, να το βελτιώνει! Ο κόσμος γενικά προτιμά τα ‘εξειδικευμένα καταστήματα’, γιατί εκεί πιστεύει ότι θα βρει ακριβώς αυτό που ταιριάζει και εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του. Πιστεύει ότι ο εξειδικευμένος δικηγόρος έχει μικρότερες πιθανότητες να χάσει την δίκη τουλάχιστον από παρατυπίες και επιπολαιότητες, γιατί ξέρει ακριβώς τι και πώς πρέπει να γίνει. Ειδικά, ο πελάτης φοβάται τον νέο δικηγόρο, γιατί πιστεύει ότι η απειρία του θα βλάψει την υπόθεση. Βεβαίως, συνυπολογίζει ότι ο νέος δικηγόρος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ‘φθηνότερος’, πιο ‘φρέσκος’ και πρόθυμος να αποδείξει τον εαυτό του, αλλά γνωρίζει επίσης καλά, και ας μην είναι όλη μέρα στα δικαστήρια, -το νιώθει-, ότι η εμπειρία είναι η μισή επιτυχία! Η εξειδίκευση, λοιπόν, είναι αυτό που θα πείσει τον διστακτικό, επιφυλακτικό πελάτη ότι το νεαρό της ηλικίας σας δεν πρόκειται να κάνει την ζημιά που φοβάται, γιατί αντισταθμίζεται από την ειδική γνώση στον τομέα που τόν ενδιαφέρει. Είναι, λοιπόν, σημαντικό όπλο, αν και για ψυχολογικούς, κυρίως, λόγους!

Όλα τα παραπάνω φυσικά αποκλείεται να ‘πιάσουν τόπο’, αν εκτελεσθούν αποκομμένα από την απαραίτητη αγάπη ή καλύτερα μεράκι για το επάγγελμα και την ακόμη πιο πολύτιμη επιμονή. Η έντονη επιμονή είναι σημαντική και σε άλλα επαγγέλματα, αλλά σε αυτά η υπομονή είναι πιο σημαντική. Εμείς χρειαζόμαστε περισσότερη επιμονή, όσον το δυνατόν περισσότερη τριβή με την δικηγορική ύλη, όσο το δυνατόν περισσότερο ‘κολύμπι στα βαθιά’. Αν αποτύχουμε να επιβιβασθούμε στην ‘ομοιοπαθητική’ αυτή λογική του επαγγέλματος, τότε όλα τα άλλα αποβαίνουν παροδικά βοηθήματα, που απλώς μάς συγκρατούν μετά βίας στην επιφάνεια της τρικυμισμένης αγοράς εργασίας, ίσα ίσα μόνο για να παίρνουμε μερικές κοφτές ανάσες.

-------------------------------------------
Ο Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης είναι Δικηγόρος και μεταπτυχιακός φοιτητής στην κατεύθυνση Πολιτικής Δικονομίας.

Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 17 Μάιος 2009

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
48 Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ 01
49 02 03 04 05 06 07 08
50 09 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
01 30 31 Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML