Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Πρωτοβουλίες arrow Πού είναι η ΕΑΝΔΑ;;; Συμμετέχει στην Κίνηση Νέων για την Ελλάδα...

Πού είναι η ΕΑΝΔΑ;;; Συμμετέχει στην Κίνηση Νέων για την Ελλάδα...

Έχει γραφτεί από Σταύρος Τασιόπουλος
Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2012

Λοιπόν καθαρές κουβέντες για να μαστε ξηγημένοι. Διαβάσαμε ότι η ΕΑΝΔΑ συμμετέχει στην Κίνηση Νέων για την Ελλάδα, υπάρχει και σχετική αναφορά στο διαδικτυακό χώρο της κίνησης.
Θα είμαι αντικειμενικός, άσχετα αν κρίνω ότι τα προτάγματα που θέτει αυτή η κίνηση είναι σε λάθος κατεύθυνση, αντιδραστικότατη και αποτελούν προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας και όλων όσων πολιτικά θεωρούν την επικοινωνιακή τακτική αυτού του κόμματος ως ορθή. Βέβαια η κίνηση αυτή είναι ελεύθερη να πιστεύει ό,τι θέλει και να το διαδίδει σύμφωνα με τις ελευθερίες και τα δικαιώματα που πηγάζουν από το Σύνταγμα.

Όμως


i) Πότε η ΕΑΝΔΑ και το ΔΣ αυτής αποφάσισε την συμμετοχή στην κίνηση αυτή; Με ποια διαδικασία, και αν έγινε κάποιο ΔΣ που είναι η απόφαση, τα πρακτικά και η σχετική ανακοίνωση;


ii) Αν όλα αυτά υπάρχουν γιατί δεν έχουν ανακοινωθεί και το ΔΣ λειτουργεί ως σέχτα και με μυστικοπάθεια;


iii) Κύριοι και κυρίες του ΔΣ της ΕΑΝΔΑ, σαφώς και όλοι έχουμε πολιτική τοποθέτηση, και σαφώς και η ΕΑΝΔΑ οφείλει να έχει και πολιτικό χαρακτήρα, μιας και οι προτάσεις για τα θέματά μας καθρεφτίζουν και πολιτικές απόψεις, ασχέτως αν κάποιοι ασκούν καθαρά κομματικό συνδικαλισμό. Όμως πως προλάβετε και συμμετέχετε σε μια τέτοια κίνηση και δεν έχετε βρει χρόνο για τα θέματα των ασκουμένων και των νέων δικηγόρων, των ανθρώπων που σε εξέλεξαν με την ψήφο τους το 2010;


iv) -Αποχή, Συνελεύσεις του ΔΣΑ, το κυρίαρχο θέμα του ΔΣΑ τον χειμώνα. Καμία θέση, ανακοίνωση, τίποτα. 
-Ρυθμίσεις στα θέματα του δικηγορικού επαγγέλματος, ασφάλιση, καθεστώς εργασίας, απελευθέρωση, φορολόγηση. Καμία ανακοίνωση και δράση ουσίας, όταν όλες οι επαγγελματικές ομάδες βρίσκονται σε θέση μάχης, ειδικά με τις αντιδραστικές εκείνες αλλαγές των Μνημονίων και των κατ επέκταση εφαρμοστικών νόμων.
-Υποχρεωτική ασφάλιση ασκουμένων με το βάρος στους ίδιους, όταν δεν δικαιούνται νόμιμης αμοιβής και αυτή είναι πολύ χαμηλή όταν υπάρχει. Καμία κίνηση και σε αυτό το θέμα.
-Ασκούμενοι στα δικαστήρια, ένας νέος θεσμός που αρχικά η ΕΑΝΔΑ προσπάθησε να καρπωθεί ως επιτυχία, η πορεία όμως έχει δείξει ότι καμία ουσιαστική κίνηση προάσπισης των συναδέλφων δεν έχει γίνει τόσον καιρό. Αποτέλεσμα απλήρωτοι συνάδελφοι 3 και 4 μήνες.  Η ΕΑΝΔΑ πουθενά και εδώ, έστω να σταθεί δίπλα στους ασκούμενους ως συμπαράσταση.
-Εργασιακό καθεστώς νέων συναδέλφων, εξαιρετικά χαμηλοί μισθοί και θολές εργασιακές σχέσεις. Και εδώ δεν υπάρχει κάποια έστω ανακοίνωση.


v) Άρα πώς κατάφερε η ΕΑΝΔΑ και οι αρμόδιοι που μας εκπροσωπούν να προλάβει να συνυπογράψει στην Κίνηση Νέων για την Ελλάδα, όταν δεν έχει προλάβει για τίποτα από τα παραπάνω θέματα. Πώς καταφέρνει η ΕΑΝΔΑ να παίρνει θέση στην προεκλογική διαμάχη δεσμεύοντας νέους συναδέλφους (προς τρίτους βγαίνει ότι οι νέοι δικηγόροι συμμετέχουν σε αυτήν την κίνηση) συμμετέχοντας και προβάλλοντας μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για τις εκλογές;
Αυτά είναι συνδικαλιστικά τερτίπια χειρίστου είδους, τί σχέσεις έχουν μέλη του ΔΣ της ΕΑΝΔΑ με τους αρμόδιους αυτής της κίνησης και το κόμμα που εκπροσωπεί δεν μας αφορά, όμως δεν λειτουργούν ως πρόσωπα αλλά ως εκπρόσωποι νέων συναδέλφων.


Άρα για αυτό κρίνονται, και ακόμα και να εμφανιστεί απόφαση του ΔΣ κι αυτή κατακριτέα θα είναι, όπως και επίσης κάθε κίνηση της ΕΑΝΔΑ που ενισχύει το κλίμα διχασμού της κοινωνίας που κάποιοι στο πολιτικό σκηνικό προωθούν. Το ίδιο κατακριτέα θα ήταν και η συμμετοχή σε μια κίνηση κατά του ευρώ με τον ίδιο διχαστικό χαρακτήρα.


Όμως εδώ το ΔΣ της ΕΑΝΔΑ και το προεδρείο αυτής, κρίνονται πρώτα για την αδιαφάνεια της απόφασης αυτής, για τα πεπραγμένα τους τόσον καιρό, και τέλος για την θέση που λαμβάνουν υπέρ μιας τέτοιας ''Κίνησης Νέων'' κομματικού χαρακτήρα και μάλιστα στην πρώτη γραμμή.


Τα παραμύθια έχουν τελειώσει, αυτές οι πρακτικές δεν θα περάσουν αμαχητί.
Οι νέοι δικηγόροι θέλουν εκπροσώπηση που θα ενισχύσει την προοπτική του κλάδου μας, που θα μπορέσει να σταθεί μπροστά στα προβλήματα τους και να παλέψει για την ισότιμη και προοδευτική επαγγελματική σταδιοδρομία τους με αμοιβές και περιβάλλον εργασίας αξιοπρεπές και όχι ανασφάλιστης δουλοπαροικίας (ασκούμενοι) και επισφαλούς επιβίωσης.


Οι νέοι συνάδελφοι θα πρέπει να οδηγήσουν σε μια αλλαγή συσχετισμών όχι στα πρόσωπα μόνον αλλά και στην νοοτροπία και πρακτική. Η παρούσα διοίκηση της ΕΑΝΔΑ σύντομα με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ θα πρέπει να λάβει ισχυρή απάντηση για την προκλητική της αδράνεια και για πρακτικές σαν την πρόσφατη. Ας είμαστε αισιόδοξοι μιας και τίποτα δεν έχει ακόμα τελειώσει, τίποτα δεν έχει χαθεί.

Ο Τασιόπουλος Σταύρος είναι ασκούμενος δικηγόρος.

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2012

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
40 Σεπ 01 02 03 04 05 06
41 07 08 09 10 11 12 13
42 14 15 16 17 18 19 20
43 21 22 23 24 25 26 27
44 28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML