Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Πρωτοβουλίες arrow Αίτημα πληροφόρησης κόστους εκδόσεων ΔΣΑ

Αίτημα πληροφόρησης κόστους εκδόσεων ΔΣΑ

Έχει γραφτεί από Σταύρος Τασιόπουλος & Γιώργος Αργυρόπουλος
Τετάρτη, 24 Ιούλιος 2013

aitima-ekdoseis-dsaΣτις 22/7/2013 κατατέθηκε το παρακάτω αίτημα, αναφορικά με το θέμα των εκδόσεων του ΔΣΑ, τον αριθμό των αντιτύπων και το κόστος αυτών. Κρίνουμε ότι γενικά είναι σημαντικό ο ΔΣΑ να αποτελεί φορέα συσπείρωσης των δικηγόρων και ιδίως των νέων συναδέλφων, όταν με τις μελλούμενες ρυθμίσεις ο ΔΣΑ αποκτά πλέον τυπικό χαρακτήρα και διατηρεί έναν καθαρά εισπρακτικό ρόλο.

Με τις νέες ρυθμίσεις του Κώδικα Δικηγόρων για τις πανελλαδικές εξετάσεις εισόδου στο επάγγελμα, η εγγραφή σε έναν Δικηγορικό Σύλλογο έχει καθαρά χωρικό χαρακτήρα, επίσης με τη δυνατότητα διαφήμισης καθώς και της ίδρυσης παραρτημάτων δικηγορικών εταιριών πλέον το επάγγελμα του δικηγόρου υφίσταται πλήρως εξατομικευμένο και η ύπαρξη συλλογικών οργάνων εκπροσώπησης όπως οι Σύλλογοι, αποκτούν τυπικό χαρακτήρα.

Οι αρμοδιότητες που μένουν στους Συλλόγους είναι η είσπραξη ποσών για παράβολα δίκης και λοιπών αιτημάτων, καθώς και ο Πειθαρχικός Έλεγχος, ενώ το όλο κλίμα οδηγεί στην κατάργηση και των παραβόλων με τη διατήρηση μόνον παραβόλων προς όφελος του Δημοσίου που θα μπορούν να κοπούν από Τράπεζα. Δηλαδή το επάγγελμα οδηγείται σε πλήρη εξατομίκευση αν και συνεχίζεται ο αναχρονισμός του επαγγελματικού ασυμβίβαστου ένεκα λειτουργήματος (άμισθος δημόσιος λειτουργός), παρ’ όλες τις φορολογικές απαιτήσεις του Κράτους, όπως το πρόσφατο τέλος επιτηδεύματος.

Την ίδια ώρα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για 8.497 συναδέλφους χωρίς καμία παράσταση και περίπου για 6.000 από 1 ως 10 παραστάσεις, δηλαδή σε σύνολο 20000 περίπου το 70% υπολειτουργεί επαγγελματικά, και ταυτόχρονα υφίσταται υπερσυγκέντρωση ύλης σε γραφεία αναφορικά με υποθέσεις του Δημοσίου και Τράπεζες. Παράλληλα ο ΔΣΑ ανακοίνωσε μέρισμα α’ εξαμήνου 2013, το ποσό των 50 ευρώ, όταν η ανανέωση της ταυτότητας το υπερβαίνει κατά πολύ.

Σε όλη αυτή την κατάσταση η διοίκηση του ΔΣΑ στέκει ”αντιμνημονιακά” στο δημόσιο λόγο της ενώ παράλληλα στα του οίκου της, παρατηρεί ανίκανη (δοκιμάζοντας ενίοτε αποχές αποκομμένη από την υπόλοιπη κοινωνία) τις διάφορες ρυθμίσεις ως απλός παρατηρητής, συνεχίζοντας απλά την είσπραξη παραβόλων. Σε όλο αυτό το σκηνικό η παρούσα διοίκηση έχει προβεί σε εκδόσεις σχετικές με την τεκμηρίωση του ”αντιμνημονιακού” της αγώνα με τα χρήματα των συναδέλφων, μοιράζοντας γενικώς αντίτυπα ανά χιλιάδες χωρίς να έχει πληροφορήσει σχετικά για το κόστος αυτών.

Οι συνάδελφοι και ιδίως οι νεότεροι ξέρουν καλά την πραγματικότητα (η εκλογική αποχή είναι μια απόδειξη) επίσης ξέρουν πως μοιάζει μάταιη η ενασχόληση με ζητήματα όπως το ασφαλιστικό μας, όταν η διοίκηση μοιράζει Ποινικούς Κώδικες. Επίσης βιώνουν και αυτοί όπως όλοι οι εργαζόμενοι τα βάρη αποπληρωμής του δημοσίου χρέους και τις επιπτώσεις των, καθαρά εισπρακτικών προς όφελος των δανειστών, Μνημονίων.

Με αυτό το σκεπτικό και κατόπιν διαλόγου με διάφορους συναδέλφους κατατέθηκε το παρακάτω αίτημα ως μια ελάχιστη προσπάθεια διάσωσης του κύρους του ΔΣΑ, διότι με βάση τα δεδομένα μέχρι το τέλος της 10ετίας οι Δικηγορικοί Σύλλογοι θα έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα (τί σημαίνει αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση). Καλούμε όσους συμφωνούν να το συνυπογράψουν, όσοι διαφωνούν προφανώς αντιλαμβάνονται αλλιώς τα πράγματα και όσοι αδιαφορούν ας μην έχουν ύστερα απαιτήσεις για τα κακώς κείμενα.

Παρακάτω το αίτημα και για υπογραφές τα mail: και

Αίτημα πληροφόρησης κόστους εκδόσεων ΔΣΑ

Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 28 Ιούλιος 2013

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
44 Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ 01 02 03
45 04 05 06 07 08 09 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30 Δεκ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML