Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Παρατηρητήριο arrow Υπ. Δικαιοσύνης: Τροπολογία για αύξηση των προέδρων εφετών και νέα διαδικασία ελέγχου των υποψηφίων ασκούμενων δικηγόρων

Υπ. Δικαιοσύνης: Τροπολογία για αύξηση των προέδρων εφετών και νέα διαδικασία ελέγχου των υποψηφίων ασκούμενων δικηγόρων

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Πέμπτη, 21 Αύγουστος 2014

yp-dikaiosΤροπολογία που αφορά την απονομή Δικαιοσύνης και την εγγραφή των πτυχιούχων των νομικών σχολών στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, επισυνάπτοντάς την στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.Η τροπολογία προβλέπει την αύξηση των οργανικών θέσεων των προέδρων εφετών κατά δέκα, με αντίστοιχη μείωση των οργανικών θέσεων των εφετών. Παράλληλα, αυξάνονται κατά τέσσερις οι εισαγγελείς πρωτοδικών και κατά τρεις οι αντιεισαγγελείς πρωτοδικών-παρέδρων εισαγγελίας.

Παράλληλα, προβλέπεται η κατά παρέκκλιση απόσπαση του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης, έως δύο έτη, στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύονται από αυτό, καθώς διαπιστώνεται «ακραία υποστελέχωση» της Υπηρεσίας και των εν λόγω ΝΠΔΔ.

Άλλη διάταξη της τροπολογίας, προβλέπει την εξέταση των επαγγελματικών προσόντων έκαστου υποψηφίου ασκούμενου δικηγόρου, από Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και ένας ακόμη πρόεδρος, οριζόμενος από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, από κοινού με τον πρόεδρο του συλλόγου στον οποίο επιθυμεί να εγγραφεί ο υποψήφιος ασκούμενος δικηγόρος.

Η διαδικασία εφαρμόζεται, όχι μόνον στους απλούς πτυχιούχους νομικών σχολών, αλλά και στους ήδη εγγεγραμμένους για πραγματοποίηση δικηγορικής άσκησης σε σύλλογο χώρας μέλους της ΕΕ –και με αυτήν επιδιώκεται η αποφυγή εγγραφής εκείνων που δεν έχουν τα απαιτούμενα από τον Κώδικα περί Δικηγόρων, προσόντα.

Τέλος, με την τροπολογία καλύπτονται αναδρομικά και οι δαπάνες λειτουργίας του μη κερδοσκοπικού ΝΠΙΔ, «Επάνοδος» (που δεν υπερβαίνουν τα 90.000 ευρώ), το οποίο επιλαμβάνεται της στέγασης, σίτισης, ημερήσιας οικονομικής αρωγής και μετακινήσεων αποφυλακισθέντων και θεσπίζεται για τους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών η υποχρεωτική ασφάλιση κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, για κύρια σύνταξη στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (τομέας Ασφάλισης Νομικών).

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
48 Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ 01
49 02 03 04 05 06 07 08
50 09 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
01 30 31 Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML