Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Παρατηρητήριο arrow Το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους

Το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2011

Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται πως θα κατατεθεί προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

Το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων παρουσιάζει το «Βήμα on Line». Με τις νέες ρυθμίσεις, όπως έχει ήδη αναφερθεί στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, αποκλείονται οι συνδικαλιστές από τη συμμετοχή στα νέα πειθαρχικά όργανα και αυστηροποιούνται οι ποινές που επιβάλλονται στους επίορκους.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς με κίνητρο τον παράνομο πλουτισμό τίθενται αυτοδίκαια σε αργία και αποκλείονται από την κατάληψη οποιασδήποτε θέσης. Μάλιστα αν υπηρετούν σε υπό συγχώνευση ή κατάργηση οργανισμό του Δημοσίου θα απολύονται και δεν θα μετατάσσονται.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης μάλιστα, ο οποίος αναμένεται να φέρει αυτή την εβδομάδα προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, έχει επεξεργαστεί και ρυθμίσεις με στόχο να χτυπηθεί η παρανομία κυρίως στις πολεοδομίες και στις εφορίες, οι οποίες εξακολουθούν να κρατούν τα σκήπτρα της διαφθοράς.

Ετσι, όπως ρητώς θα ορίζει σχετική διάταξή, για πρώτη φορά θα αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στους επιβλέποντες μηχανικούς που συμβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο στην αυθαίρετη δόμηση.

Οι ίδιοι μάλιστα θα θεωρούνται συνυπεύθυνοι ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία δεν θα καταγγείλουν τους ιδιοκτήτες που κατασκευάζουν αυθαίρετα κτίσματα. Η ρύθμιση αυτή εκτιμάται ότι θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην αυθαίρετη δόμηση και στον «χορό των εκατομμυρίων» που έχει στηθεί στις πολεοδομίες της χώρας.

Με στόχο να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί ρύθμιση με βάση την οποία οι εφοριακοί που συναλλάσσονται με τους φοροφυγάδες, αποκρύπτουν φορολογητέα ύλη ή «μαγειρεύουν» τα λογιστικά βιβλία, θα καλούνται να καταβάλλουν από την τσέπη τους μέρος της ζημιάς που θα προκαλείται στο κράτος. Η οικονομική... αποζημίωση του Δημοσίου θα είναι ανεξάρτητη από τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις στις οποίες θα υπόκεινται οι επίορκοι εφοριακοί, με δεδομένο ότι οι ποινές που προβλέπονται πλέον στο νέο πειθαρχικό δίκαιο είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Οι ρυθμίσεις αυτές μάλιστα που τροποποιούν τα σχετικά άρθρα του Υπαλληλικού Κώδικα δεν θα εφαρμόζονται μόνον για το τακτικό προσωπικό του Δημοσίου, αλλά και για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς επίσης και για το μόνιμο προσωπικό των δήμων και των ΝΠΔΔ.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
40 Σεπ 01 02 03 04 05 06
41 07 08 09 10 11 12 13
42 14 15 16 17 18 19 20
43 21 22 23 24 25 26 27
44 28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML