Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Παρατηρητήριο arrow Να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2009

Ο Δένδιας υπέρ της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δένδιας μιλώντας, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, τόνισε πως είναι η ώρα ο πολιτικός κόσμος της χώρας να αντιμετωπίσει με γενναιότητα και διορατικότητα το θέμα, να καταργηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος, ώστε οι πολιτικοί και οι υπουργοί να υπαχθούν στις κοινές ρυθμίσεις του δικαίου.

orkomosia

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε πως η κατάργηση αυτή θα είναι ένα βήμα για την αποκατάσταση του πολιτικού κόσμου στα μάτια της κοινωνίας. Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στο θέμα «του νόμου για τις κουκούλες» λέγοντας πως τον εξέπληξε αρνητικά ο τρόπος με τον οποίο τα περισσότερα κόμματα αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσαν να αντιμετωπίσουν το θέμα.

Ο κ. Δένδιας διευκρίνισε πως ο νόμος δεν αναφέρεται σε κουκούλες όπως ανακριβέστατα είπε στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου, αλλά είναι νόμος που αναφέρεται στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε πως αντίστοιχος νόμος υπάρχει σε πολλές χώρες της Ευρώπης φέροντας ως παράδειγμα την Γερμανία, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο αντίστοιχος νόμος υπάρχει ως ιδιώνυμο αδίκημα για να αντιμετωπίσει την επανεμφάνιση του ναζισμού και του ρατσισμού αντίστοιχα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως κανείς δεν έχει το μονοπώλιο της Δημοκρατίας και ζήτησε από όλο τον πολιτικό κόσμο να σταθεί δίπλα στους πολίτες που πλήττονται από την αδικαιολόγητη βία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της διαφθοράς για την οποία τόνισε πως μπλοκάρει την ορθή λειτουργία του οικονομικού μας συστήματος. Επισήμανε πως η ελληνική κοινωνία βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα γκρίζο σημείο όπου, όπως είπε χαρακτηριστικά, οι πάντες κατηγορούν τους πάντες για διαφθορά, φτάνοντας σε σημείο όπου δεν υπάρχει πλέον κριτήριο που να διαχωρίζει τους τίμιους από τους διεφθαρμένους.

Ο κ. Δένδιας έκανε ειδική αναφορά και για το φαινόμενο της διαφθοράς στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το σύστημά μας πάσχει και χρειάζεται τουλάχιστον μια δεκαετία για να ορθοποδήσει, ενώ τόνισε πως έχουν προταθεί στη Βουλή ειδικές ρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ένα σύγχρονο και επαρκές σωφρονιστικό σύστημα.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2009

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
09 Φεβ Φεβ Φεβ Φεβ 01 02 03
10 04 05 06 07 08 09 10
11 11 12 13 14 15 16 17
12 18 19 20 21 22 23 24
13 25 26 27 28 29 30 31
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML