Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Παρατηρητήριο arrow Κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των δικηγόρων ζητά η Κομισιόν

Κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των δικηγόρων ζητά η Κομισιόν

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Σάββατο, 28 Μάρτιος 2009

 


flagge_euΤην κατάργησή τους ζητεί η η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Με την κρίση πρέπει να επισπευσθεί η απελευθέρωση των υπηρεσιών και το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

Η ΕΕ υποστηρίζει ότι ο καθορισμός ελαχίστων αμοιβών για τους δικηγόρους αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία που αφορά την απελευθέρωση των υπηρεσιών και την ελεύθερη διακίνηση των επαγγελματιών από χώρα σε χώρα και τον ανταγωνισμό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει επίσης ότι ένας Bούλγαρος ή Eσθονός ή Oύγγρος δικηγόρος, π.χ., μπορεί να ζητήσει να παρέχει υπηρεσία με χαμηλότερες αμοιβές και στα επίπεδα που καθορίζονται από τον ελεύθερο ανταγωνισμό στη χώρα τους.

Τα συναρμόδια υπουργεία δεν ανέμεναν την εξέλιξη αυτή, διότι θεωρούσαν ότι λόγω της κρίσης όλες οι σχετικές οδηγίες που αφορούν την απελευθέρωση της εσωτερικής αγοράς θα «πάγωναν». Ωστόσο το Συμβούλιο Υπουργών πριν από λίγες ημέρες παρότρυνε για μία ακόμη φορά τις χώρες-μέλη να προχωρήσουν στην απελευθέρωση της εσωτερικής αγοράς.

Η εξυπηρέτηση

Η οδηγία για την απελευθέρωση των υπηρεσιών όχι μόνο αποβλέπει στην ελεύθερη παροχή υπηρεσιών, αλλά και προβλέπει τη δημιουργία Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) στα κράτη-μέλη για τους παρόχους υπηρεσιών. Τα ΕΚΕ θα αποτελούν τον μοναδικό θεσμικό συνομιλητή για τον πάροχο υπηρεσιών, ώστε ο τελευταίος να μη χρειάζεται να έλθει σε επαφή με πολλές αρμόδιες αρχές ή φορείς για να συγκεντρώνει όλες τις συναφείς πληροφορίες και να διεκπεραιώνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με τις δραστηριότητές του για παροχή υπηρεσιών.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε πάροχος υπηρεσιών από από άλλο κράτος-μέλος θα μπορεί να ολοκληρώνει όλες τις απαιτούμενες διατυπώσεις και διαδικασίες σχετικά με τις δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών, ιδίως αυτές που αφορούν τη χορήγηση άδειας, ώστε να αποφεύγεται η μετάβασή του σε πολλούς οργανισμούς, φορείς, διευθύνσεις κτλ.

 Ταυτόχρονα όμως και ο Έλληνας δικηγόρος ή συμβολαιογράφος κτλ. θα μπορεί να στραφεί σε ένα ΕΚΕ σε οποιαδήποτε χώρα-μέλος της ΕΕ και όχι μόνο να ζητήσει πληροφορίες για την άσκηση του επαγγέλματός του σε άλλη χώρα-μέλος αλλά και να προμηθευθεί κάθε απαραίτητο πιστοποιητικό.

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2009

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
01 Δεκ 01 02 03 04 05 06
02 07 08 09 10 11 12 13
03 14 15 16 17 18 19 20
04 21 22 23 24 25 26 27
05 28 29 30 31 Φεβ Φεβ Φεβ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML