Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Παρατηρητήριο arrow Η Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Πύλη για την Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη

Η Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Πύλη για την Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Πέμπτη, 02 Σεπτέμβριος 2010

eyrojusticeΗ Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 16 Ιουλίου 2010, εγκαινίασε την Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Πύλη για την Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη (European e-Justice portal), ένα πολυγλωσσικό εργαλείο (σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε.) για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες, τους δικηγόρους KOL τους δικαστές το οποίο θα συμβάλει στη δημιουργία ενιαίου χώρου δικαιοσύνης.

Μέσω της ηλεκτρονικής αυτής πύλης, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τη λειτουργία των νομικών συστημάτων των 27 κρατών-μελών, την αντιμετώπιση καταστάσεων της καθημερινής ζωής, την εξεύρεση νομικού σε χώρα-μέλος, την άσκηση διαμεσολάβησης ή αγωγής, την εφαρμογή δικαίου κράτους-μέλους και το δικαίωμα νομικής συνδρομής.

Οι νομικοί, μέσω δικαστικών δικτύων, θα μπορούν να επικοινωνούν με συναδέλφους τους, να βρίσκουν πληροφορίες για την κατάρτιση των δικαστικών και να ενημερώνονται για την πραγματοποίηση διασυνοριακών τηλε-συνδιασκέψεων. Τα δικαστήρια θα διεκπεραιώνουν, σε απευθείας σύνδεση, διασυνοριακές αιτήσεις και θα επικοινωνούν με ενάγοντες, εναγομένους και δικαστήρια άλλων κρατών-μελών.

Τέλος, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να βρίσκουν συνδέσμους με μητρώα αφερεγγυότητας και κτηματολόγια, καθώς και πληροφορίες για το εφαρμοστέο δίκαιο και τις διασυνοριακές διαδικασίες.

Από το 2011 θα προστεθούν στην Πύλη νέες λειτουργίες, όπως εργαλεία αναφοράς για επαγγελματίες του νομικού χώρου και πολίτες, ενημερωτικά δελτία σχετικά με τα δικαιώματα των εναγομένων και των θυμάτων που ισχύουν σε κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε. και πληροφορίες για νομικές διαδικασίες, οι οποίες διέπουν τις παραβάσεις των κανόνων οδικής κυκλοφορίας στις διάφορες χώρες.

Η Δικτυακή Πύλη θα παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να εγείρουν, ηλεκτρονικά, διασυνοριακή απαίτηση από μικροδιαφορά ή να κινούν τη διαδικασία έκδοσης διαταγής πληρωμής. Οι επιχειρήσεις θα αποκομίζουν οφέλη από τη μείωση της δαπάνης η οποία θα προκύπτει από την καθιέρωση απλούστερων και ορθολογικών νομικών διαδικασιών με πρόσβαση, μέσω της πύλης, σε μητρώα αφερεγγυότητας, μητρώα επιχειρήσεων και κτηματολόγια.

Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια Επίτροπο για τη Δικαιοσύνη, τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και την Ιθαγένεια κ. Viviane Reding, με τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης, η δικαιοσύνη θα έρθει πιο κοντά στους πολίτες της Ε.Ε. Ο συγκεκριμένος δικτυακός τόπος θα εκσυγχρονίσει και θα εξορθολογήσει τον τρόπο με τον οποίον αυτοί θα λαμβάνουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, νομικές πληροφορίες, συμβουλές και απαντήσεις στη γλώσσα τους, καθόσον, σύμφωνα με την κα. Reding, «Η δικαιοσύνη η οποία αργεί υπερβολικά είναι δικαιοσύνη άνευ ουσίας».

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις για την Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Πύλη για την Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://e-justice.europa.eu.

ΠΗΓΗ:Europe Direct Καλαμάτας

Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 03 Σεπτέμβριος 2010

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
35 Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ 01
36 02 03 04 05 06 07 08
37 09 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30 Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML