Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις arrow Αποστολή αποφάσεων στους υποψήφιους επενδυτές της δράσης ενίσχυσης επιστημόνων ελ. επαγγελματιών

Αποστολή αποφάσεων στους υποψήφιους επενδυτές της δράσης ενίσχυσης επιστημόνων ελ. επαγγελματιών

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Τετάρτη, 05 Μάιος 2010

espaΕνημέρωση για την αποστολή αποφάσεων στους υποψήφιους επενδυτές της δράσης ενίσχυσης επιστημόνων/ελεύθερων επαγγελματιών (Προκήρυξη υπ. αριθ. 41240/ΕΥΣ6713/26.8.2009)
30/4/2010

Σε συνέχεια της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της δράσης ενίσχυσης επιστημόνων/ελευθέρων επαγγελματιών, ξεκίνησε η διαδικασία αποστολής των σχετικών  αποφάσεων στους επενδυτές.

Στην περίπτωση επιχορήγησης, έχει ξεκινήσει η αποστολή εγκριτικών αποφάσεων  στους επενδυτές που θα επιχορηγηθούν από το πρόγραμμα.  Όλοι οι εγκριθέντες επενδυτές θα λάβουν σχετική επιστολή. Ταυτόχρονα, στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων έχουν αναρτηθεί ηλεκτρονικά οι εγκριτικές αποφάσεις, οπότε οι εγκριθέντες επενδυτές  μπορούν να εισέρχονται στο σύστημα (http://www.ependyseis.gr/mis) και να ανακτούν την απόφαση. Η υλοποίηση των επενδυτικών προτάσεων μπορεί να ξεκινήσει άμεσα.

Στην περίπτωση μη επιχορήγησης, στο προσεχές χρονικό διάστημα θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά οι απορριπτικές αποφάσεις για όσους δεν έχουν εγκριθεί, οι οποίες και θα παραθέτουν αναλυτικά στοιχεία για την απόρριψη. Οι μη επιχορηγούμενοι επενδυτές κάνοντας χρήση του προσωπικού κωδικού πρόσβασης που διαθέτουν για το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων θα μπορούν να εισέρχονται στο σύστημα (http://www.ependyseis.gr/mis) και να ανακτούν την απορριπτική απόφαση. Παράλληλα, θα αποσταλούν και οι έγγραφες απορριπτικές αποφάσεις.  Αμέσως μετά, θα ενεργοποιηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η σχετική διαδικασία υποβολής ενστάσεων, οι οποίες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά  μέσω ειδικής ενότητας που θα είναι διαθέσιμη.  Η ένσταση θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων στην ειδική ενότητα που θα είναι διαθέσιμη. Η ενεργοποίηση του μηχανισμού ενστάσεων θα δημοσιοποιηθεί μέσω των ιστοσελίδων www.ependyseis.gr και www.espa.gr.

 

Υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων από τους Ελεύθερους Επαγγελματίες – Επιλεξιμότητα και εύλογο κόστους δαπανών
30/4/2010


Ξεκίνησε η διαδικασία αποστολής των σχετικών αποφάσεων με τα αναλυτικά στοιχεία επιχορήγησης της εγκεκριμένης πρότασης στους επενδυτές.

Το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης της δράσης περιλαμβάνεται στην Υπουργική Απόφαση Προκήρυξης και οι επιλέξιμες δαπάνες που θα τύχουν επιχορήγησης στο παράρτημα Δ΄ αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι η έγκριση των επενδυτικών σχεδίων πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική αξιολόγηση σύμφωνα με τα στοιχεία του Εντύπου Ε1 και των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των οικονομικών ετών 2008, 2009. Επιπλέον η υλοποίηση της πρότασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ως άνω πλαίσιο έγκειται στην αποκλειστική ευθύνη του επιτηδευματία και τονίζεται ότι ο έλεγχος της επιλεξιμότητας και του εύλογου του κόστους των δαπανών θα διενεργηθεί κατά την φάση του επιτόπιου ή διοικητικού ελέγχου από τον αρμόδιο ΕΦΔ. Άρα ο επενδυτής φέρει την ευθύνη να υλοποιήσει το επιλέξιμο τμήμα της πρότασης του προκειμένου να τύχει επιχορήγησης σύμφωνα με το παράρτημα Δ’ της ΥΑ προκήρυξης.

Σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός μειώνεται κάτω από το όριο που προβλέπεται ως κατώτατο (άρθρο 5, πίνακας 2 της ΥΑ προκήρυξης), η επένδυση θα κρίνεται συνολικά μη επιλέξιμη και δεν θα επιχορηγείται.

Τελευταία ενημέρωση Τρίτη, 01 Ιούνιος 2010

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
40 Σεπ 01 02 03 04 05 06
41 07 08 09 10 11 12 13
42 14 15 16 17 18 19 20
43 21 22 23 24 25 26 27
44 28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML