Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις arrow Ανακοίνωση για αίτημα ελέγχου για την δράση των επιστημόνων-ελευθ. επαγγελματιών ΕΣΠΑ

Ανακοίνωση για αίτημα ελέγχου για την δράση των επιστημόνων-ελευθ. επαγγελματιών ΕΣΠΑ

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Σάββατο, 14 Αύγουστος 2010

espaΑπό 16/8/2010 μέχρι 16/9/2010 θα είναι εφικτή η υποβολή ηλεκτρονικού αιτήματος ελέγχου για την δράση των επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών για όσους επενδυτές έχουν απόφαση υπαγωγής με ημερομηνία 16/4/2010.

Της υποχρέωσης υποβολής αιτήματος ελέγχου εξαιρούνται όσοι εγκεκριμένοι επενδυτές έχουν υποβάλει ένσταση.

Προσοχή!!!! Σε περίπτωση παρέλευσης της προβλεπόμενης ημερομηνίας χωρίς την υποβολή αιτήματος ελέγχου από τον δικαιούχο της ενίσχυσης, ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν δύναται να λάβει την εγκριθείσα επιχορήγηση.

Ο έλεγχος διενεργείται εντός δύο (2) μηνών από την υποβολή σχετικού ηλεκτρονικού αιτήματος.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Άρθρο 11 «Όργανα και διαδικασία πιστοποίησης, ελέγχου ολοκλήρωσης και παρακολούθησης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων» της ΥΑ 41240/ΕΥΣ6713/26.08.2009 η διαδικασία που ακολουθείται περιγράφεται κατωτέρω συνοπτικά:

1. Ο δικαιούχος υποβάλλει ηλεκτρονικό αίτημα και συμπληρώνει την φόρμα αίτησης ελέγχου κάνοντας χρήση του προσωπικού κωδικού πρόσβασης.

2. Ο δικαιούχος προσκομίζει στο υποκατάστημα του ΕΦΔ της επιλογής του τον φυσικό φάκελο της επένδυσης του στον οποίο περιλαμβάνεται, το εκτυπωμένο και υπογεγραμμένο Έντυπο Υποβολής πρότασης όπως αυτό συμπληρώθηκε αρχικά, η υπογεγραμμένη αίτηση (αντίγραφο της υποβληθείσας ηλεκτρονικά που έχει εκτυπώσει και υπογράψει) με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως ορίζονται στο Παράρτημα Ζ της ΥΑ (ακολουθεί παρακάτω)

3. Ο Ε.Φ.Δ παραλαμβάνει τον φυσικό φάκελο και προβαίνει σε πιστοποίηση-έλεγχο του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου του εκάστοτε δικαιούχου της ενίσχυσης διενεργώντας ένα (1) διοικητικό ή/και έναν (1) επιτόπιο έλεγχο.

Ο έλεγχος γίνεται στα πρωτότυπα παραστατικά σε σχέση με την υποβληθείσα επενδυτική πρόταση.

Ο επενδυτής μαζί με τα τα Τυπικά Δικαιολογητικά του Παραρτήματος Ζ της Υπουργικής Απόφασης Προκήρυξης υποβάλλει επίσης τα ακόλουθα:

1. Αρχικές Προσφορές (αν αυτές έχουν αλλάξει ΚΑΙ τις νεότερες που τυχόν υπάρχουν προκειμένου να αποδεικνύεται η συνάφεια μεταξύ της πρότασης που υποβλήθηκε και αυτής που τελικά υλοποιήθηκε)

2. Δελτίο Αποστολής και το αντίστοιχο Τιμολόγιο (το πρωτότυπο παραστατικό το οποίο αφού σφραγιστεί από την τράπεζα επιστρέφεται στον επενδυτή). Σε περίπτωση αγορών από το εξωτερικό απαιτείται πρωτότυπο τιμολόγιο, πρωτότυπα αποδεικτικά μεταφοράς και έγγραφα εκτελωνισμού εάν η αγορά πραγματοποιήθηκε εκτός χωρών ΕΕ

3. Απόδειξη Είσπραξης/πινάκιο παραλαβής επιταγών/καταθετήριο (το πρωτότυπο παραστατικό το οποίο αφού σφραγιστεί από την τράπεζα επιστρέφεται στον επενδυτή)

4. Ότι άλλο στοιχείο, δικαιολογητικό ή παραστατικό (πχ εγγυήσεις, πιστοποιητικά γνησιότητας, πιστοποιήσεις φορέων, οδηγίες χρήσης κλπ) αναφέρεται στον οδηγό του προγράμματος κατά περίπτωση, ή κρίνει απαραίτητο ο επενδυτής ότι πρέπει να προσκομιστεί προκειμένου να υπάρχει συνάφεια της δηλωθείσας με την πραγματοποιηθείσα επένδυση και τα ανάλογα παραστατικά.

Εκτός των παραστατικών συναλλαγής που απαιτείται να είναι πρωτότυπα, τα υπόλοιπα δικαιολογητικά είναι δυνατόν να είναι ακριβή φωτοαντίγραφα. Η ασφαλιστική και η φορολογική ενημερότητα πρέπει να είναι πρωτότυπα έγγραφα σε ισχύ.

Oι τεχνικές οδηγίες υποβολής αιτήματος ελέγχου στη δράση Ελ. Επαγγελματιών θα αναρτηθούν στο μενού Πληροφορίες της δράσης στο www.ependyseis.gr/mis και στο http://www.ependyseis.gr/sub/epag/odigies.htm.

Επίσης οι επενδυτές μπορούν να κάνουν χρήση του link http://www.espa.gr/el/Pages/NewsFS.aspx?item=203 με τις διευκρινίσεις για την υλοποίηση των Επενδυτικών Σχεδίων για το Πρόγραμμα Επιστημόνων/Ελευθέρων Επαγγελματιών καθώς και να ανατρέχουν για υποβοήθηση στις συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις της δράσης στο δικτυακό τόπο: http://www.ependyseis.gr/sub/epag/faqs.htm

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες και τον πίνακα με τα τυπικά δικαιολογητικά που προσκομίζονται κατά τον έλεγχο υλοποίησης της πρότασης και την εκταμίευση της Δημόσιας Επιχορήγησης στο Συνημμένο αρχείο.

10/8/2010

Φορέας
Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Σχετικά αρχεία
Ανακοίνωση για αίτημα ελέγχου (DOC - 84Kb)

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 19 Αύγουστος 2010

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
44 Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ 01 02 03
45 04 05 06 07 08 09 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30 Δεκ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML