Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικηγορικών Συλλόγων arrow Τριώρη στάση εργασίας Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος 15.12.2011 12:00-15:00

Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΘΗΝΑ, 13 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΔΥΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ  ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15.12.2011 από 12:00μ έως τη λήξη του ωραρίου

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Αθήνα 12.12.2011
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 246

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την έντονη αντίδρασή της σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτ. Παπαϊωάννου,  ο οποίος ανακοίνωσε το ενδεχόμενο επιλεκτικής επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων κατά δύο ώρες, προκειμένου να καλυφθούν με αυτόν τον τρόπο τα οργανικά κενά, που προκαλεί η πολιτική διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Την ώρα που οι Δημόσιες Υπηρεσίες βρίσκονται στα όρια της αποσύνθεσης εξαιτίας των γενικότερων πολιτικών που ακολουθούνται αλλά και κυρίως της μαζικής και βεβιασμένης αποχώρησης των εργαζομένων από τις υπηρεσίες, οι οποίοι είτε εξωθούνται σε πρόωρη συνταξιοδότηση, είτε εντάσσονται σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα. Η Συγκυβέρνηση, εν κρυπτώ, επιχειρεί εκβιαστικά σε αρκετές περιπτώσεις, να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται, καταργώντας βασικά δικαιώματα των εργαζομένων ακόμα και με επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Υπηρεσιών.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη της στους δικαστικούς υπαλλήλους  που αντιδρούν σε μια τέτοια μεθόδευση, τονίζοντας ότι αυτή η αυθαίρετη ενέργεια επέκτασης του ωραρίου που ενδεχομένως να συνοδευτεί ακόμα και με διευθέτηση του χρόνου εργασίας(!) είναι παράνομη και αντισυνταγματική και έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το υφιστάμενο εργασιακό καθεστώς και τα εργασιακά δικαιώματα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 12.00 πμ ως τη λήξη του ωραρίου.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ:
ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΚΑΙ
ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΜΕΙΩΣΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ,
ΕΔΙΩΞΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,