Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικηγορικών Συλλόγων arrow Συμμετοχή του (Σ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α.) στην απεργία της (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)

Συμμετοχή του (Σ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α.) στην απεργία της (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)

Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2011

Το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Αττικής ως πλήρες μέλος της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε η δευτεροβάθμια οργάνωση. Τετάρτη 19/10/2011 και Πέμπτη 21/10/2011 συμμετοχή στην 24ωρη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Παρασκευή 21/10/2011 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.

Τις ημέρες της απεργίας δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 12μηνου για κακουργήματα και 18μηνου για τα υπόλοιπα αδικήματα,καθώς και στα νοσοκομεία εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου. Επίσης δεν θα συμμετέχουν σε καμία μορφή φρούρησης κταρουμένων στα δικαστήρια, πλην της παρέλευσης 18μήνου. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).

2. Το πανελλήνιο πλαίσιο χορήγησης αδειών θα είναι το ακόλουθο:
α) Συμπλήρωση ορίων προσωρινής κράτησης
β) Κρατούμενοι (μόνο στα αυτόφωρα)
γ) Αντιρρήσεις (διοικητικά)
δ) Παραγραφές
ε) Προθεσμίες
στ) Αναστολές πλειστηριασμών
ζ) Προσωρινές διαταγές

3. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι κατά την διάρκεια της αποχής θα παραμείνουν κλειστοί (θα υπάρχουν επιτροπές χορήγησης αδειών)

4. Η συγκέντρωση των Προέδρων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης θα γίνει μετά από νεότερη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής

5. Ο διάλογος με το Υπουργείο θα συνεχιστεί

6. Η Ολομέλεια θα συγκληθεί την 22.10.2011 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ