Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικηγορικών Συλλόγων arrow Στάση εργασίας δικαστών και εισαγγελέων στις 10 Μαρτίου 2011

Στάση εργασίας δικαστών και εισαγγελέων στις 10 Μαρτίου 2011

Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011

Πανελλαδική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ., διαμαρτυρόμενοι για την επιχειρούμενη υποβάθμιση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Τις ίδιες ώρες οι δικαστές της Αθήνας θα συγκεντρωθούν έξω από τον Άρειο Πάγο, στη Λ. Αλεξάνδρας.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αποφάσισαν την τρίωρη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων με αιτήματα:  Την άμεση κατάργηση της αντισυνταγματικής διάταξης, με την οποία οι νεοεισερχόμενοι δικαστικοί λειτουργοί στον κλάδο, εντάσσονται στο ΙΚΑ, το σεβασμό της συνταγματικής επιταγής για ειδικό μισθολόγιο, κατοχύρωση των συντάξεων και ισοτιμία και ισοκυρία των τριών λειτουργιών του κράτους και την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή τους οι τρεις Ενώσεις, υπογραμμίζουν ότι "η κυβέρνηση, η οποία συστηματικά αποπειράται την υπαλληλοποίησή τους, συνειδητά αγνοεί ότι ο θεσμικός ρόλος των τριών λειτουργιών του κράτους πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και ισόρροπα, η συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών πρέπει να εξασφαλίζεται από την ελληνική Πολιτεία με τις αποφάσεις της σε όλα τα επίπεδα, το πλαίσιο λειτουργίας των άμεσων οργάνων του κράτους δεν μπορεί να είναι αντικείμενο περιστασιακών και εξωθεσμικών διαδικασιών ή διαβουλεύσεων.

Συγκεντρώσεις εκτός από την Αθήνα θα πραγματοποιηθούν και στα κατά τόπους δικαστήρια της χώρας με την ενημέρωση και φροντίδα των εφετειακών επιτροπών και των προϊσταμένων των δικαστηρίων.

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2011

26 Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν Ιούν 01 02