Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικηγορικών Συλλόγων arrow Συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων 30.03 και 31.03 - Κλείσιμο φακέλων στο Πρωτοδικείο

Σάββατο, 27 Μάρτιος 2010

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την συνέχιση της αποχής την Μ. Τρίτη 30/3/2010 και την Μ. Τετάρτη 31/3/2010 .

Η κατάσταση στην Δικαιοσύνη είναι, όπως συνεχώς καταγγέλλουμε, τραγική. Συνέπεια τούτου ο προσδιορισμός γίνεται μετά από 4, 5 και 6 χρόνια και η υπόθεση εκδικάζεται ακόμη πιο αργά. Δηλαδή αρνησιδικία και ο πολίτης πλέον βρίσκεται πλήρως ανυπεράσπιστος στο έλεος της τύχης. Στη σημερινή συγκυρία η επιβολή ΦΠΑ σημαίνει ότι ο πολίτης θα καταβάλλει επιπρόσθετα 21% για τις νομικές υπηρεσίες, και την προσφυγή στην Δικαιοσύνη η οποία θα καθίσταται ακόμη πιο δυσχερής.

Δεν είναι λοιπόν επιβολή ΦΠΑ στους δικηγόρους, όπως ανακριβώς και για λόγους επικοινωνιακούς διαδίδουν, αλλά έμμεσος φόρος στους πολίτες, που προσφεύγουν σε νομικές συμβουλές για υπηρεσίες στα δικαστήρια.

Η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια κωφεύει στα προβλήματα του κλάδου, υποβαθμίζοντάς τα (αν όχι γελοιοποιώντας) με την πλήρη αδράνειά της. Το ερώτημα είναι, θέλουν δικαιοσύνη τελικά; Θέλουν την απόλυτη πρόσβαση του πολίτη σε αυτή όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και η ΕΣΔΑ; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Η Ολομέλεια εξουσιοδοτεί την Συντονιστική Επιτροπή να εκτιμήσει περαιτέρω την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Δικαιοσύνης, με την πλήρη εγκατάλειψή της από την πολιτεία, να προχωρήσει σε επαφές με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις αναλόγως, προστατεύοντας το δικηγορικό λειτούργημα και αποκρούοντας κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου.

Κλείσιμο φακέλλων στο Πρωτοδικείο

Λόγω της συνέχισης της αποχής που κήρυξε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για Μ. Τρίτη 30/3 και Μ. Τετάρτη 31/3/2010, το κλείσιμο των φακέλων στο Πρωτοδικείο παρατείνεται τις αντίστοιχες ημέρες μετά τη λήξη της.

48 Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ 01 02 03