Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικηγορικών Συλλόγων arrow Παραίτηση Συμβούλου του ΔΣΑ, κ. Γιώργου Μαραγκού

Παραίτηση Συμβούλου του ΔΣΑ, κ. Γιώργου Μαραγκού

Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2013

maragosΤην παραίτησή του ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, κ. Γιώργος Μαραγκός, που είχε εκλεγεί με την παράταξη Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι το 2011. Στην ανακοίνωσή του εκφράζει λόγους δυσαρέσκειας για την κακοδιοίκηση του συλλόγου αναφορικά με οικονομικά και συνδικαλιστικά θέματα, από τον πρόεδρο Γιάννη Αδαμόπουλο και επίσης αφήνει και αιχμές για τον παραγκωνισμό του από το προεδρείο. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣΑ

ΔΗΛΩΣΗ- ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ του Αλεξάνδρου και Συμβούλου του ΔΣΑ.

Κύριε Πρόεδρε,
Σας ανακοινώνω την απόφασή μου να παραιτηθώ από μέλος του Συμβουλίου του ΔΣΑ, διότι διαφωνώ με σημαντικά θέματα διοικήσεως του ΔΣΑ.

Θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι η διαπίστωσή μου μετά από παρουσία μου δύο ετών και πλέον στο Σύλλογο είναι ότι δεν επιλύθηκαν σημαντικά θέματα θεσμικά και άλλα που αφορούν την καθημερινότητα, αλλά ούτε και έγινε προσπάθεια να αντιμετωπισθούν χρονίζοντα προβλήματα, που σας έχω ήδη γνωστοποιήσει.

Επίσης, σας δηλώνω ότι η παράταξή μας αρνείται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2014 και να εγκρίνει τον οικονομικό απολογισμό του 2013. Αρνούμεθα να εγκρίνουμε νέες δαπάνες προσλήψεων, δαπάνες διαφόρων συνεργατών σας, δαπάνες για συνεχείς εκδόσεις και άλλα κονδύλια, τα οποία θεωρούμε ότι δεν είναι αναγκαία και για τα οποία ουδέποτε έλαβε γνώση το Συμβούλιο και συνακόλουθα η παράταξή μας.

Επίσης, αφόρητη είναι η κατάσταση στην πρώην Σχολή Ευελπίδων με το συνωστισμό αλλοδαπών δήθεν μεταφραστών, ορισμένοι από τους οποίους δε γνωρίζουν ούτε γραφή και ανάγνωση κι έχοντας αναλάβει καθήκοντα μεταφραστή με πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά, επιδίδονται σε άγρα πελατών συνεργαζόμενοι με τη γνωστή μαφία των δικαστηρίων, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο θράσους, φέρνοντας το Σύλλογο σε ανυποληψία.

Κύριε Πρόεδρε, δυστυχώς τον αποκλεισμό μου από οποιαδήποτε δραστηριότητα του Συλλόγου, λ.χ. από επιτροπές, από το πειθαρχικό συμβούλιο και από άλλες συλλογικές δράσεις, τον εκλαμβάνω ως επιθυμία σας να μην έχετε καμία συνεργασία με το πρόσωπό μου. Ίσως με τον αντικαταστάτη μου να έχετε καλύτερη συνεργασία…
Η παράταξή μας, της οποίας είμαι επικεφαλής, είχε την πεποίθηση ότι οι μαχόμενοι δικηγόροι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν την κρίσιμη αυτή εποχή, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες άσκησης του επαγγέλματός μας. Ποτέ δεν είχαμε τη φιλοδοξία να εγκατασταθούμε στο ΔΣ ως μόνιμοι συνδικαλιστές δεκαετιών.

Κύριε Πρόεδρε, σας καλώ να μην προχωρήσετε εις την ανοικοδόμηση του περίφημου οικοπέδου ΠΑΡΚΙΝΓΚ, αλλά να ενισχύσετε τους νέους δικηγόρους, όπως είχαμε αποφασίσει, καλύπτοντας λχ δαπάνες βρεφονηπιακών σταθμών κλπ.

Τέλος, νομίζω ότι η ΓΣ είναι συλλογικό όργανο και πεδίο μάχης δια τα συμφέροντα των δικηγόρων, εφόσον αυτοί οδηγούνται με ομοψυχία, χωρίς να υπάρχει διάσταση μεταξύ του σώματος και της Διοίκησης.

Αποχωρώντας σας εκφράζω την πικρία μου δια την πλήρη αδιαφορία του ΔΣ, όσο διήρκεσε η φοβερή περιπέτεια της υγείας μου, η οποία όπως φάνηκε από την έλλειψη ενδιαφέροντος, δε συγκίνησε κανέναν.

Εύχομαι καλή επιτυχία εις το έργο του Συμβουλίου και εφόσον χρειάζεσθε την ηθική υποστήριξή μου στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, θα είμαι στη διάθεσή σας.

Αθήνα, 9/9/2013
Ο δηλών
Γεώργιος Μαραγκό
ς

1 Σχόλιο

theodore
Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης
13 Σεπτέμβριος 2013, 16:42
Δυστυχώς τα έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό: http://www.lawyersvoice.gr/eidiseis/protoboulies/anoikte-epistole-pros-ton-proedro-tou-dsa.html Ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλες παραιτήσεις για το ζήτημα της οικονομικής διαχείρισης στον Σύλλογό μας, μήπως και συγκινηθούν οι αρμόδιοι, αλλά και το σύνολο των συναδέλφων. Η οικονομική κατάσταση δεν είναι οριακή πια: έχει ξεφύγει τελείως ο έλεγχος από τα χέρια του Δ.Σ. Χωρίς να έχω διάθεση να πανικοβάλω κανέναν, ο ΔΣΑ ακολουθεί την πρόσφατη οικονομική πορεία της Χώρας και οδηγείται σε πτώχευση.

35 Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ 01 02 03
39 25 26 27 28 29 30 Οκτ