Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικηγορικών Συλλόγων arrow Μέρισμα Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού για Νέους Δικηγόρους

Μέρισμα Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού για Νέους Δικηγόρους

Κυριακή, 08 Ιούνιος 2014

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφε,
Σας γνωρίζουμε ότι με το Ν. 2915/01 άρθρο 33 παρ. 2 θεσπίστηκε ο Ειδικός dsaΔιανεμητικός Λογαριασμός για τους Nέους Δικηγόρους με πόρο το 1% από το παρακρατούμενο ποσοστό του 12% της προεισπραττόμενης αμοιβής των δικαστηρίων, σύμφωνα με το  άρθρο 18 παρ. 1 του Ν. 3226/2004. Στη συνέχεια με το Ν.4194/13, άρθρο 62, παρ. 2 (ΦΕΚ Α΄208)  ο παραπάνω πόρος, ορίστηκε σε ποσοστό 25% στο ποσό παρακράτησης υπέρ ΔΣΑ των γραμματίων προκαταβολής εισφορών. Με το Ν.3943/2011, άρθρο 20, παρ.7γ, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 15%.

Το μέρισμα του Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού Νέων Δικηγόρων θα χορηγείται στους νέους δικηγόρους του Συλλόγου με συνολικό χρόνο ασκήσεως δικηγορίας έως επτά (7) έτη  (εγγραφή από 1/7/2007 έως 30/06/2014), σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 48720 ΚΥΑ των Υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ Β 1193/3-8-2004) στην οποία ειδικότερα ορίζονται οι προϋποθέσεις των δικαιούχων και ο τρόπος διανομής.

Εξαιρούνται της διανομής:
Α) Οι απασχολούμενοι υπό καθεστώς έμμισθης εντολής (πάγια αντιμισθία)
Β) Όσοι λαμβάνουν σύνταξη από άλλο κλάδο
Γ) Όσοι έχουν μεταγραφεί από άλλο Δικηγορικό Σύλλογο και έχουν συνολικά χρόνο ασκήσεως δικηγορίας άνω των επτά (7) ετών
Δ) Όσοι έχουν ετήσιο φορολογητέο εισόδημα (με  βάση  το  τελευταίο εκκαθαριστικό της  εφορίας)    α) ατομικό  (άγαμοι)  άνω  των 10.271  €   β) οικογενειακό (έγγαμοι) άνω των 14.673  €
Ε) Όσοι τελούν σε αναστολή
Ζ) Όσοι  βρίσκονται στο εξωτερικό (άδεια απουσίας σπουδών)
Η) Βουλευτές – Ευρωβουλευτές
Θ)Όσοι δεν έχουν υποβάλλει ετήσια  δήλωση στο ΔΣΑ (ανανέωση ταυτότητας)
Προκειμένου να συντάξουμε τον τελικό πίνακα των δικαιούχων Δικηγόρων και να καταθέσουμε τα σχετικά ποσά στους ατομικούς σας λογαριασμούς στην Τράπεζα Πειραιώς, παρακαλούμε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις, να υποβάλετε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ τη σχετική δήλωση, στον Δ.Σ.Α. από 29-05-2014 μέχρι  και 23-06-2014 στις παρακάτω διευθύνσεις:
www.dsa.gr                  ή εναλλακτικά            www.dsanet.gr

Σημειώνεται  ότι  για  κάθε  περίοδο  διανομής, απαιτείται  από  τους  δικαιούχους  υποβολή  νέας  δήλωσης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ