Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικηγορικών Συλλόγων arrow Η καλοκαιρινή εκδρομή του ΔΣΑ: «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΣ»

Η καλοκαιρινή εκδρομή του ΔΣΑ: «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΣ»

Τρίτη, 29 Μάιος 2012

Η 12χρονη “Παράδοση” των δύο ετήσιων εκδρομών του ΔΣΑ (μία με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και μία με τη λήξη του δικαστικού έτους), σε πείσμα των καιρών, συνεχίζεται και εφέτος το καλοκαίρι  με  9ήμερη αεροπορική εκδρομή σε μία από τις πλέον γραφικές περιοχές της Ισπανίας: την πανέμορφη Ανδαλουσία.
Ικανοποιώντας μία παλιά επιθυμία πολλών συναδέλφων, ο υπεύθυνος σχεδιασμού των εκδρομών του ΔΣΑ κ. Ηλίας Αλουπογιάννης, μελετά εδώ και μήνες σε κάθε λεπτομέρειά του το πρόγραμμα της Αυγουστιάτικης εκδρομής στην Ανδαλουσία.

Ένα “καυτό” ζήτημα - το μόνο ίσως -  το οποίο όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί και να αντιμετωπιστεί, είναι δε πιθανό να συναντήσουν οι εκδρομείς, είναι οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται στην συγκεκριμένη περιοχή κατά τους θερινούς μήνες στην οποία έχει αποδοθεί - υπερβολικά ή όχι - και η χαρακτηριστική ονομασία «το τηγάνι της Ανδαλουσίας».
Για το λόγο αυτό  οι πλέον “ακίνδυνες” για καύσωνα εποχές για να επισκεφθεί κανείς την Ανδαλουσία είναι μέχρι τις αρχές Ιουνίου καθώς επίσης από τον Σεπτέμβριο και μετά. Όμως, κάτι τέτοιο για την πλειονότητα των Αθηναίων δικηγόρων είναι πρακτικά ανέφικτο αφού αφορούν σε εκείνες τις χρονικές περιόδους κατά τις οποίες τα δικαστήρια λειτουργούν κανονικά και ως εκ τούτου η απουσία των συναδέλφων επί 9 ημέρες από τα γραφεία τους καθίσταται σχεδόν αδύνατη.  Από την άλλη πλευρά, η Ανδαλουσία δεν βρίσκεται ανάμεσα στους «Χριστουγεννιάτικους» προορισμούς και κατά γενική ομολογία δεν ενδείκνυται η περιήγησή της μέσα στο χειμώνα με δεδομένη την πιθανότητα άσχημου καιρού.
Έτσι, με την ευχή και την ελπίδα αποφυγής κάπου τοπικού καύσωνα, η εκδρομή θα ξεκινήσει από το Ελ. Βενιζέλος  το απόγευμα της Πέμπτης 2 Αυγούστου με πτήση της IBERIA για Μαδρίτη  και θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής 10 Αυγούστου. Προβλέπονται 8 διανυκτερεύσεις: Μία στο Τολέδο, δύο στη Σεβίλλη, δύο στη Γρανάδα και τρείς στη Μαδρίτη.

Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται σε 900 ευρώ κατ΄ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Στη τιμή περιλαμβάνονται και 110 ευρώ που αφορούν σε φόρους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων (όπως ισχύει στις 21/5/2012)  καθώς επίσης και : 8 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (τα δύο με πισίνα) 8 πρωϊνά και 5 γεύματα, (το ένα με ζωντανή ορχήστρα), περιηγήσεις σε όλες τις πόλεις, επισκέψεις σε Σεγκόβια και Κόρντοβα, κλιματιζόμενο πούλμαν, επαγγελματία αρχηγό εκδρομής, ταξιδιωτική ασφάλιση και Φ.Π.Α.
Το αναλυτικό πρόγραμμα ως και έντυπα δηλώσεως συμμετοχής θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΔΣΑ από τις αρχές Ιουνίου και επίσης θα διατίθενται από τους Επιμελητές Συλλόγου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (40 άτομα) και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.
Γι να πραγματοποιηθεί η εκδρομή απαιτείται να συγκεντρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός 30 ατόμων το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου. Σε αντίθετη περίπτωση το πρακτορείο δεν θα μπορέσει να κρατήσει τις θέσεις της επιστροφής (ως γνωστόν, οι κρατήσεις από όλη την Ευρώπη με προορισμό την Αθήνα  μέσα στον Αύγουστο γίνονται πολλούς μήνες πριν).
Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδρομή, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατόν με κατάθεση προκαταβολής 300 ευρώ κατ΄  άτομο στο Ταμείο του Συλλόγου (αιτιολογία : ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΣΑ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ) με έκδοση σχετικού γραμματίου είσπραξης. Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της εκδρομής, τα χρήματα θα επιστραφούν άμεσα από το Ταμείο του ΔΣΑ στους εκδρομείς.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο σχεδιασμού της εκδρομής, συνάδελφο κ. Ηλία Δ. Αλουπογιάννη στο ή στο κινητό κατά τις απογευματινές ώρες 6932378480.

35 Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ 01 02 03
39 25 26 27 28 29 30 Οκτ