Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικηγορικών Συλλόγων arrow Ενημέρωση για τις αποφάσεις του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από τον Σύμβουλο Δημήτριο Βερβεσό

Σάββατο, 27 Σεπτέμβριος 2014

vervesos-dimitriosΔΣ/ΔΣΑ 16/9/14

ΤΟ ΕΝΦΙΑ ΔΣ

Συνεδριασε σημερα για πρωτη φορα στη νεα δικαστική περιοδο το ΔΣ με σχετικη απαρτια Απουσιαζε ο πρωην Προεδρος και μεσουσης της συνεδριασης αποχωρησαν λογω ανειλημμενων ποδοσφαιρικων ''υποχρεωσεων'' οι συμβουλοι Κουτκιας, Βραχιωτης, Κατσαφαδος, Εληφθησαν εν συνοψει οι κατωθι αποφασεις:
1)ΕΝΦΙΑ: Αποφασιστηκε να συνταχθει και να αναρτηθει σχεδιο ενδικοφανους προσφυγης και να δοθουν πρακτικες εγγραφες κατευθυνσεις προς τους πολιτες που επιθυμουν να προσφυγουν διοικητικα και δικαστικα κατα του ανω αντισυνταγματικου,παραλογου και αδικου φορου στις αρμοδιες ΔΟΥ καταρχην και μεταγενεστερα ενωπιον των Δικαστηριων, χωρις για αυτη τη διοικητικη ενεργεια να αποτραπουν απο αγνοια η' οικονομικη αδυναμια. Η σχετικη ανακοινωση θα αναρτηθει στην ιστοσελιδα του ΔΣΑ.

2) Αποφασιστηκε η ιδρυση Κεντρου Διαρκους καταρτισης-εκπαιδευσης δικηγορων, για την διαρκη επιστημονικη ενημερωση στις νεες νομοθετικες/νομολογιακες εξελιξεις Μειοψηφισε ο συμβουλος Αντανασιωτης
3) Ταμειο Επαγγελματικης Ασφαλισης: Μετα την ψηφιση του αρθρου 220παρ6 ν.4281/14 ο Κλαδος Επικουρικης Ασφαλισης Δικηγορων(πρωην ΚΕΑΔ,νυν ΤΕΑΔ/ΕΤΑΑ) ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο ΙΚΑ/ΕΤΕΑ απο 1.7.15 με ολες τις εντευθεν αρνητικες συνεπειες για τις επικουρικες συνταξεις, εκτος αν ο ΔΣΑ αποφασισει να δημιουργησει/ιδρυσει ΤΕΑ του ν. 3029/03 (ΕΚ 549/03) μετα απο εκπονηση αναλογιστικης μελετης!Ενοψει της καταστροφικης αυτης προοπτικης για τις επικουρικες συνταξεις το ΔΣ αποφασισε να προβει στη δημιουργια ΤΕΑ και στην εκπονηση αναλογιστικης μελετης αναθετοντας το εργο αυτο σε ad hoc Επιτροπη (Βερβεσος, Πετρογλου, Κλειωσης, Μπακαλης, Ριζος), ωστε να μην υπαχθουμε στο ΙΚΑ/ΕΤΑΑ. Μειοψηφισαν με διαφορα μεταξυ τους ''σκεπτικα'' οι συμβουλοι Γαλετσελης, Χριστοδουλοπουλου, Παπαστεργιου, Μπελαντης, Κωτσης, Αναλυτης, ενω
λευκο (!!!!!!!) ψηφισαν οι Περακης, Αντανασιωτης
4) Αποφασιστηκε η αποστολη του Νοβ-ΚΝοΒ ΣΕ ΗΛΕΚ/ΚΗ ΜΟΡΦΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ Εκδοση, με ταυτοχρονη μειωση της ετησιας εισφορας οσων συναδελφων επιθυμουν να το λαμβανουν ηλεκ/κα!
6) ΑΠοφασιστηκε η εκδοση του 'ΒΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ'' (επισημου εντυπου ΔΣΑ),σε 2μηνιαια βαση αντι μηνιαιας που ειναι σημερα,η αναθεση της εκδοσης σε εξωτερικο εκδοτικο οικο,μετα απο διαγωνισμο, ωστε να μειωθει δραστικα το κοστος του και να αλλαξει αρδην η θεματολογια και το εν γενει απαρχαιωμενο υφος του!
7) Επανενεργοποειται η διαδικασια αποστολης sms για τις εκδιδομενες αποφασεις του Πρωτοδικειου, προωθειται η διαδικασια ενημερωσης των αποφασεων του Ειρηνοδικειου,που ειχε μεινει πισω σε πολλες διαδικασιες ,εκτος απο αυτ/τα ασφαλιστικα, εργατικα και αποφασιστηκε η προμηθεια λογισμικου για την αποστολη μεσω smsκαι των αποφασεων του Εφετειου, που σημερα τισ βρισκουμε μεσω της ιστοσελιδας του Εφετειου!
ΑΛΛΑ-ΖΟΥΜΕ!!!!!

Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 10 Οκτώβριος 2014