Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικηγορικών Συλλόγων arrow Ειδικός Διανεμητικός Λογαριασμός Νέων Δικηγόρων Α΄Εξαμήνου 2010 - Προθεσμία

Ειδικός Διανεμητικός Λογαριασμός Νέων Δικηγόρων Α΄Εξαμήνου 2010 - Προθεσμία

Δευτέρα, 17 Μάιος 2010

Συνάδελφε,
Σας γνωρίζουμε ότι με το Ν. 2915/01 άρθρο 33 παρ. 2 θεσπίστηκε ο Ειδικός Διανεμητικός Λογαριασμός για τους Nέους Δικηγόρους με πόρο το 1% από το παρακρατούμενο ποσοστό του 12% της προεισπραττόμενης αμοιβής των δικαστηρίων, σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 1 του Ν. 3226/2004.

Το μέρισμα του Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού Νέων Δικηγόρων θα χορηγείται στους νέους δικηγόρους του Συλλόγου με συνολικό χρόνο ασκήσεως δικηγορίας έως επτά (7) έτη (εγγραφή από 1/7/2003 έως 30/6/2010), σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 48720 ΚΥΑ των Υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ Β 1193/3-8-2004) στην οποία ειδικότερα ορίζονται οι προϋποθέσεις των δικαιούχων και ο τρόπος διανομής.

Εξαιρούνται της διανομής:
Α) Οι απασχολούμενοι υπό καθεστώς έμμισθης εντολής (πάγια αντιμισθία)
Β) Όσοι λαμβάνουν σύνταξη από άλλο κλάδο
Γ) Όσοι έχουν μεταγραφεί από άλλο Δικηγορικό Σύλλογο και έχουν συνολικά χρόνο ασκήσεως δικηγορίας άνω των επτά (7) ετών
Δ) Όσοι έχουν ετήσιο φορολογητέο εισόδημα (με βάση το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας) α) ατομικό (άγαμοι) άνω των 10.271 €
β) οικογενειακό (έγγαμοι) άνω των 14.673 €
Ε) Όσοι τελούν σε αναστολή
Ζ) Όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό (άδεια απουσίας σπουδών)
Η) Βουλευτές – Ευρωβουλευτές
Θ) Όσοι δεν έχουν υποβάλλει ετήσια δήλωση στο ΔΣΑ (ανανέωση ταυτότητας)
Προκειμένου να συντάξουμε τον τελικό πίνακα των δικαιούχων Δικηγόρων και να καταθέσουμε τα σχετικά ποσά στους ατομικούς σας λογαριασμούς στην Τράπεζα Πειραιώς, παρακαλούμε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις, να υποβάλετε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ (www.dsanet.gr) τη σχετική δήλωση, στον Δ.Σ.Α. από 18-05-2010 μέχρι 23-06-2010.

Σημειώνεται ότι για κάθε περίοδο διανομής, απαιτείται από τους δικαιούχους υποβολή νέας δήλωσης.

Ο ΠΡΟEΔΡΟΣ                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΞΙΝΟΣ                           ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ