Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικηγορικών Συλλόγων arrow Απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής για το δημοψήφισμα των Δικηγόρων-Ψηφοδέλτια

Απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής για το δημοψήφισμα των Δικηγόρων-Ψηφοδέλτια

Πέμπτη, 27 Νοέμβριος 2014

OΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

25/11/2014

dsaΑπόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής για το δημοψήφισμα των Δικηγόρων

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, εξειδίκευσε την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για την διεξαγωγή πανελλαδικού δημοψηφίσματος των Δικηγόρων, σχετικά με το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την μορφή των κινητοποιήσεων του Δικηγορικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή διατύπωσε τα ερωτήματα που θα τεθούν στη κρίση των Δικηγόρων κατά το δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014  σε όλους του Δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.

Οι Δικηγόροι καλούνται να απαντήσουν εάν αποδέχονται ή όχι το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας υπό την μορφή που το κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Στην περίπτωση που απαντήσουν «όχι», έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν την θέση τους σχετικά με το είδος των κινητοποιήσεων που προτιμούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της Συντονιστικής, Επιτροπής, στη ψηφοφορία θα υπάρχουν τρία ψηφοδέλτια: Ένα υπέρ του νομοσχεδίου(με την λέξη ΝΑΙ), ένα κατά του νομοσχεδίου(με την λέξη ΟΧΙ) και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Στο ψηφοδέλτιο του «ΟΧΙ», οι Δικηγόροι καλούνται επίσης να απαντήσουν επί δύο ερωτημάτων που αφορούν τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων τους και συγκεκριμένα: α) «αποχή διαρκείας,  β) «αποχή περιορισμένης διάρκειας ή στοχευμένη».

Η Συντονιστική εξέλεξε επίσης Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας. Η Επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας και Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλη Αλεξανδρή, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γ. Σταματογιάννη και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας,  Λάμπρο Γκάνη.

44 Οκτ Οκτ 01 02 03 04 05
48 27 28 29 30 Δεκ Δεκ Δεκ