Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικηγορικών Συλλόγων arrow Απόφαση Δ.Σ. ΔΣΑ για αναστολή κινητοποιήσεων των Δικηγόρων Αθήνας

Απόφαση Δ.Σ. ΔΣΑ για αναστολή κινητοποιήσεων των Δικηγόρων Αθήνας

Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2012

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών υπερψηφίστηκε η πρόταση του Προέδρου κ. Γιάννη Αδαμόπουλου για την αναστολή των κινητοποιήσεων των Δικηγόρων της Αθήνας υπό τη μορφή αποχών από τα καθήκοντά τους.
Η δικηγορική κοινότητα της Αθήνας παραμένει σε διαρκή εγρήγορση αναφορικά με τα προβλήματα του κλάδου και κάθε επερχόμενη σχετική με τη δικηγορία μεταρρύθμιση και θα επανεξετάσει στο μέλλον τη στάση της επί συγκεκριμένης βάσης αμέσως μόλις προκύψει διαδικασία κατάθεσης και ψήφισης νομοσχεδίου ή άλλης ρύθμισης που άπτεται κατά οποιονδήποτε τρόπο του δικηγορικού λειτουργήματος.

Από το Γραφείο Τύπου

Δελτίο Τύπου Ολομέλειας (17.03.2012)
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή συνεδρίασή της στην Αθήνα αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των Δικηγόρων της χώρας και, πιο συγκεκριμένα, την αποχή από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Μαρτίου, την Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Μαρτίου και την Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Απριλίου 2012.
Η δικηγορική κοινότητα της χώρας επισημαίνει εκ νέου τα αδιέξοδα με τα οποία μας φέρνουν διαρκώς αντιμέτωπους ως κράτος οι μνημονιακές πολιτικές εξωθεσμικής σύλληψης, οι οποίες - ερχόμενες σε αντίθεση με βασικές παραδοχές του Συντάγματος, του εν γένει δικαιικού μας αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού - ισοδυναμούν με καταστρατήγηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου. Περαιτέρω, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για την επιχειρούμενη αποδόμηση του δικηγορικού λειτουργήματος στην οποία οδηγεί η ψήφιση του δευτέρου μνημονίου και η εξ αυτού υπαγορευόμενη μεταρρύθμιση του Κώδικα περί Δικηγόρων. Οι μνημονιακές αυτές ρυθμίσεις είναι βέβαιο πως έχουν ως στόχο την ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης υπό τις οδηγίες και το πνεύμα της τρόικας, η οποία επιχειρεί δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να υποκαταστήσει τις προβλεπόμενες θεσμικές λειτουργίες.

Από το Γραφείο Τύπου

Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 06 Απρίλιος 2012