Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικηγορικών Συλλόγων arrow Αποχή των Δικηγόρων 13,14 & 15 Απριλίου 2010 - Άδειες & Κλείσιμο φακέλων στο Πρωτοδικείο

Τετάρτη, 07 Απρίλιος 2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 7-4-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, αποφάσισε την συνέχιση της αποχής την Τρίτη 13, Τετάρτη 14, και Πέμπτη 15 Απριλίου, ημέρες συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, στην πρόσφατη συνεδρίαση της 26-3-2010, αποφάσισε να προστατεύσει με κάθε τρόπο το θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, που συστηματικά αμφισβητείται και υπονομεύεται, με διοχετευόμενη παραπληροφόρηση, βλαπτική για το κύρος, την αξιοπρέπεια των δικηγόρων, ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, ως επιστημόνων, ως ενεργών πολιτών, παραδίδοντας αν χρειασθεί τα κλειδιά των Συλλόγων, σε όσους επιθυμούν την μετατροπή, την αλλοίωση του δικηγορικού επαγγέλματος – λειτουργήματος, καθώς και την μετατροπή των Δικηγορικών Συλλόγων σε συνεταιρισμούς.
Η Δικαιοσύνη, αντιμετωπίζεται διαχρονικά από την Πολιτεία ως ο πτωχός συγγενής. Η αρνησιδικία οδηγεί, αν δεν έχει οδηγήσει, σε αναζήτηση λύσεων εκτός δικαστηρίων, μη νόμιμων. Αν επιθυμούν αυτή τη Δικαιοσύνη, εμείς δεν θα συμπράξουμε, ούτε θα τεθούμε απέναντι σε άλλες επαγγελματικές τάξεις.

Από το Γραφείο Τύπου

Κατά το διάστημα της αποχής από 13/4/2010 έως και 15/4/2010 άδειες θα δίνονται στις εξής περιπτώσεις:
1)Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
2)Παραγραφές
3)Προθεσμίες
4)Αναστολές πλειστηριασμών κ.λ.π.
Η Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και η προσθήκη επιτρέπεται χωρίς άδεια
(237 ΚΩΔ.ΠΟΛ.ΔΙΚ )

Λόγω της συνέχισης της αποχής που κήρυξε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας για Τρίτη 13/4 έως και Πέμπτη 15/4/2010, το κλείσιμο των φακέλων στο Πρωτοδικείο παρατείνεται τις αντίστοιχες ημέρες μετά τη λήξη της.

35 Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ 01 02 03
39 25 26 27 28 29 30 Οκτ