Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικηγορικών Συλλόγων arrow Απεργία Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας 11 Μαΐου 2011

Απεργία Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας 11 Μαΐου 2011

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Δευτέρα, 09 Μάιος 2011

Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξε το συνδικαλιστικό κίνημα (ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ), την Τετάρτη 11 ΜΑΗ 2011 καθώς και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Έτσι συνεχίζεται και κλιμακώνεται η βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο σε όλους τους τομείς. Κυβέρνηση – Τρόικα – Ε.Ε. ρίχνουν τους μισθούς σε όρια ΠΕΙΝΑΣ και ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, φορτώνουν όλες τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, φουσκώνουν με νέα κέρδη τις τσέπες του κεφαλαίου.

Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση προωθεί έναν βασικό μισθό 600 – 700 ευρώ για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και από εκεί και πέρα θεσπίζει την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού με αποδοτικότητα. Αυτή η σύνδεση θα οδηγήσει στη μισθολογική εξατομίκευση του δημ.Υπαλλήλου, στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας, στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης.

Θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τον εκφοβισμό, τη χειραγώγηση, την υποταγή των εργαζομένων, στο χτύπημα του σταθερού χρόνου εργασίας, στη μείωση του ελεύθερου (μη εργάσιμου χρόνου) κ.α.

Όλα αυτά (μαζί με τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα) στα πλαίσια του περίφημου «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας» το οποίο υπαγορεύει το επίσης περίφημο «Πρόγραμμα αναμόρφωσης του Κράτους». Αυτό το κράτος υπηρέτη των συμφερόντων του που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και η πλουτοκρατία, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.

ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι θα δοθεί αύξηση 5 – 10% στα «υπόγεια» και θα γίνουν περικοπές μέχρι 40% στα «ρετιρέ». Η περικοπή μισθών, έχουν σκοπό, να αφορά όλους τους δημ. Υπαλλήλους, να είναι οριζόντια και καθολική. Στόχο έχουν να μας βάλουν όλους στα «υπόγεια».
Λένε ψέματα ότι με το νέο μισθολόγιο θα καταργηθούν οι μισθολογικές ανισότητες. Ίσα – ίσα με τη σύνδεση μισθού – αποδοτικότητας οι ανισότητες θα μεγαλώσουν και θα μεταφερθούν στο εσωτερικό κάθε κλάδου του δημ.τομέα.
Λένε ψέματα ότι θα νοικοκυρέψουν το δημόσιο με την πρόσληψη 1 για κάθε 5 που φεύγουν. Η «νοικοκυροσύνη» τους έχει στόχο να στείλει στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους, όταν μάλιστα αυτή συνοδεύεται με απολύσεις, με ιδιωτικοποιήσεις, με αύξηση του ωραρίου εργασίας.

Γιατί υπέρτατος σκοπός τους είναι μεγάλοι τομείς του δημοσίου που προσφέρουν κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Μεταφορές κλπ.) να δοθούν ως κερδοσκοπικά φιλέτα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Σε αυτή τη συγκυρία καλούμαστε να δράσουμε και να αναλάβουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ο καθένας ξεχωριστά, δράσεις και ενέργειες, για να καταλάβουν οι κυβερνόντες την αγανάκτησή μας και την αντίθεσή μας σε πολιτικές ξεπουλήματος, υποταγής και εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού, των εργαζομένων και των ανέργων της Χώρας μας.

Το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, μέσα σ’ αυτή την οικονομική και κοινωνική αναταραχή, στάθμισε τα γεγονότα και τις επιταγές των ημερών και αποφάσισε τα παρακάτω:

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

6 ΕΩΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΡΙΩΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΩΡΑ 12:00 ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Ταυτόχρονα, προτρέπει τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους – μέλη της, να διοργανώσουν στους χώρους εργασίας ή όπου αλλού κρίνουν αυτοί πρόσφορο, δράσεις – ενέργειες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με την συμπαράσταση και στήριξη της ΟΔΥΕ.

Η απόφασή μας αυτή στοχεύει να αναδειχθούν και να δημοσιοποιηθούν ξανά:
- Η πάγια θέση του κλάδου και των συνεδρίων μας, για ένα μισθολόγιο Δικαστικών Υπαλλήλων που θα διασφαλίζει την ιδιαιτερότητα του κλάδου και θα καλύπτει τις ειδικές συνθήκες εργασίας μας.
- Τα κενά που υπάρχουν σήμερα στις Δικαστικές Υπηρεσίες της Χώρας που καθιστούν επιτακτική ανάγκη την άμεση κάλυψη μέρους αυτών, με πρόσληψη των επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού.
- Η απαράδεκτη και επιλεκτική αδράνεια των αρμοδίων Υπουργείων στο θέμα της αποζημίωσης – οδοιπορικών των επιμελητών δικαστηρίων, οι οποίοι ουσιαστικά χρηματοδοτούν το Ελληνικό Δημόσιο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους με τη χρήση των ατομικών τους μέσων μεταφοράς, σε βάρος του οικογενειακού τους προϋπολογισμού.

Η εβδομάδα δράσης είναι η αρχή, οι παραπέρα ενέργειες μας θα καθοριστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της και θα είναι στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συνεδρίου μας και στο πλαίσιο των απαιτήσεων των καιρών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η εργατική τάξη βρίσκεται αντιμέτωπη με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που κατεδαφίζει και ισοπεδώνει τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά μας. Η οικονομική κρίση που εξακολουθεί να μαίνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά έχει βγάλει στην επιφάνεια όλα τα απάνθρωπα χαρακτηριστικά του καπιταλιστικού συστήματος. Δείχνει το σάπισμά του και την ιστορική ανάγκη να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από αυτό το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό σύστημα που σωριάζει πάνω στην εργατική τάξη και τους λαούς τεράστια ανεργία, φτώχεια και δυστυχώς μηχανισμούς οικονομικού ελέγχου και πολιτικής κηδεμονίας και βάρβαρους πολέμους. Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης μεγαλώνουν οι κοινωνικές ανισότητες, οξύνονται οι ταξικές αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί της άρχουσας τάξης. Οι μισθοί, οι συντάξεις, η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια, υγεία, παιδεία καίγονται στο βωμό των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων που για να διασφαλίσουν το καπιταλιστικό κέρδος φορτώνουν τις συνέπειες της κρίσης πάνω στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η εθνική ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των μικρών χωρών παραβιάζονται και ποδοπατούνται από τις μεγάλες δυνάμεις του κεφαλαίου, τις μητροπόλεις του καπιταλισμού. Η έκταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης πυροδοτεί το ξέσπασμα εργατικών και λαϊκών αντιστάσεων.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι αντιστέκονται.

Το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ καλεί όλους και όλες σε ένα

Παλλαϊκό – Αγωνιστικό – Ταξικό ξεσηκωμό.

Όλοι στον αγώνα, το μήνυμα είναι ΕΝΑ: 

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

3ΩΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΠΟ ΩΡΑ 12:00 ΕΩΣ ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥΓια το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.

Ο Πρόεδρος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γεν. Γραμματέας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2011

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
48 Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ 01
49 02 03 04 05 06 07 08
50 09 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
01 30 31 Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML