Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικηγορικών Συλλόγων arrow Αίτηση έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού (Υπογραφής - Αυθεντικοποίησης και Κρυπτογράφησης)

Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2011

Αγαπητέ συνάδελφε,

Η προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την προώθηση της εφαρμογής και χρήσης των νέων τεχνολογιών είναι διαρκής και έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της καθημερινότητας κάθε συναδέλφου. Η υλοποίηση της λεγόμενης «ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης»  αποτελεί τη μόνη ικανή προοπτική προκειμένου να αποφορτιστεί η άσκηση του λειτουργήματός μας, προς όφελος και της πολυπόθητης επιτάχυνσης στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάθεσης Δικογράφου προϋποθέτει τη χορήγηση στους ενδιαφερόμενους Δικηγόρους-μέλη του ΔΣΑ μιας «έξυπνης κάρτας» Ασφαλούς Διάταξης Δημιουργίας Υπογραφής, δια της οποίας θα παρέχεται πρόσβαση στην εν λόγω διαδικασία μέσω του site www.dsanet.gr (καρτέλα του Δικηγόρου).

Οι ενδιαφερόμενοι για τη χορήγηση της εν λόγω κάρτας καλούνται να υποβάλουν σχετική ηλεκτρονική αίτηση μέσω της Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ». Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ως άνω καρτών θα είναι προς το παρόν περιορισμένος (500) και, κατά συνέπεια, αν οι ενδιαφερόμενοι για την παραλαβή τους τον υπερβούν, θα διενεργηθεί σχετική κλήρωση.

Όσοι δεν κληρωθούν θα μπορούν να προμηθευτούν σε επόμενο χρόνο «έξυπνη κάρτα» καταβάλλοντας ένα μικρό κόστος (της τάξης των 35 ευρώ) για να προμηθευτούν ψηφιακά πιστοποιητικά διάρκειας ισχύος 5 ετών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ