Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικηγορικών Συλλόγων arrow 48ωρη Αποχή των Δικηγόρων Πειραιά στις 28 & 29 Ιουνίου 2011

48ωρη Αποχή των Δικηγόρων Πειραιά στις 28 & 29 Ιουνίου 2011

Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2011

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά εκφράζει ομόφωνα την έντονη αντίθεσή του για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, που υπονομεύει το μέλλον και την ανεξαρτησία της χώρας με την εκποίηση οργανισμών δημόσιων κοινωνικών αγαθών και γενικά δημόσιας περιουσίας.
Η αντίδραση των Ελλήνων πολιτών, που εκφράζονται μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους και τα ογκώδη συλλαλητήρια, δείχνει την εναντίωσή τους στη συστηματική συρρίκνωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, στην οικονομική εξαθλίωση και στην απώλεια της κοινωνικής συνοχής.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά θεωρεί ότι με την υπερψήφιση των παραπάνω νόμων απειλούνται τα ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού, η εύρρυθμη λειτουργία της Διοίκησης και υποθηκεύεται το μέλλον των επερχόμενων γενεών.
Οι Δικηγόροι Πειραιά, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, απέχουν από τα καθήκοντά τους την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 και την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011.

Τις ημέρες της αποχής δεν θα χορηγηθούν άδειες για παράσταση δικηγόρου σε οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη περιλαμβανομένης και της παραστάσεως για αναβολή.
Από τον γενικό αυτόν κανόνα εξαιρούνται αποκλειστικά και περιοριστικά οι ακόλουθες περιπτώσεις, οι οποίες θα κρίνονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δ.Σ.Π.:
α) όπου απαιτείται εκ του νόμου προκατάθεση προτάσεων
β) παραγραφές - λήξη προθεσμιών
γ) αποφυλακίσεις
δ) αναστολές πλειστηριασμού και εκτέλεσης αποφάσεων

Πειραιάς, 23 Ιουνίου 2011

Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας