Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικαστηρίων arrow Παρατείνεται η αποχή των δικαστών

Παρατείνεται η αποχή των δικαστών

Κυριακή, 21 Οκτώβριος 2012

areios_pagos_2Οι Δικαστικοί Λειτουργοί (Δικαστές και Εισαγγελείς) μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσαν στις 20-10-2012 αποφάσισαν την συνέχιση των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 22ας Σεπτεμβρίου 2012 και ειδικότερα:

1) Τη συνέχιση διακοπής των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων της χώρας ( Πολιτικών και Ποινικών ) από τη Δευτέρα 22-10-2012 έως το Σάββατο 10-11-2012, κατά τις ώρες από 10:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.
2) Την αναστολή δημοσίευσης των πολιτικών αποφάσεων (πλην των επειγουσών) από 22-10-2012 έως 10-11-2012.
3) Την αλλαγή του τρόπου άσκησης των καθηκόντων τους, με την υποβολή αιτήματος προς τους Προϊσταμένους των Δικαστηρίων για την παροχή της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής ( γραφείων κ.λ.π), προκειμένου στο εξής να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά και μόνο στα οικεία δικαστικά καταστήματα.
4) Την πιστή τήρηση των ισχυόντων Κανονισμών των Δικαστηρίων, ως προς τη χρέωση του προβλεπόμενου συγκεκριμένου αριθμού υποθέσεων για κάθε δικαστή και τη σύγκληση των Ολομελειών για τροποποίηση των Κανονισμών, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που θα προκύψουν με την αλλαγή του τρόπου παροχής της εργασίας τους.
5) Την άσκηση όλων των ενδεικνυόμενων ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, για την προάσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους και την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος των Δικαστικών Λειτουργών.
6) Τη μη συμμετοχή τους σε όλες τις Επιτροπές που προβλέπεται η συμμετοχή Δικαστικών Λειτουργών, αμειβόμενες και μη, πλην των σωματείων.
7) Την αξίωση προκαταβολής από την Πολιτεία των εξόδων που απαιτούνται, προκειμένου να εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στις μεταβατικές έδρες των Δικαστηρίων που υπηρετούν.
8) Την αξίωση λήψης από την Πολιτεία των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των Δικαστηρίων.

Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 21 Οκτώβριος 2012

1 Σχόλιο

theodore
Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης
21 Οκτώβριος 2012, 15:39
Οι Δικαστές αποφάσισαν να συνεχίσουν την παρά το Σύνταγμα αποχής τους επιβεβαιώνοντας την διαδικασία διάλυσης του ελληνικού Κράτους. Η κυβέρνηση πότε επί τέλους θα νοιώσει την ανάγκη να ασχοληθεί με την αναστολή απονομής Δικαιοσύνης στην Χώρα; Πότε ο πρωθυπουργός θα αντιληφθεί ότι εκτός από την λήψης της περίφημης δόσης θα πρέπει να ασχοληθεί και με τα υπόλοιπα ζητήματα;
Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός