Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δικαστηρίων arrow Από την Παρασκευή εφαρμόζεται το σύστημα «ταχείας εξυπηρέτησης» για την κατάθεση δικογράφων

Από την Παρασκευή εφαρμόζεται το σύστημα «ταχείας εξυπηρέτησης» για την κατάθεση δικογράφων

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2011

Η εφαρμογή του συστήματος της «ταχείας εξυπηρέτησης» (Fast Lane) για την κατάθεση των δικογράφων, έτσι ώστε να κερδίζουν εργατοώρες τόσο οι δικηγόροι, όσο και οι δικαστικοί υπάλληλοι, αλλά και να βελτιώνεται η ποιότητα της Δικαιοσύνης, τίθεται σε εφαρμογή από την Παρασκευή στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Με την εφαρμογή του συστήματος Fast Lane, οι δικηγόροι μπορούν να παραδίδουν το δικόγραφο σε ειδικό γραφείο, λαμβάνοντας ταυτόχρονα αριθμό πρωτοκόλλου. Την επόμενη εργάσιμη ημέρα θα το παραλαμβάνουν, μαζί με τα σχετικά αντίγραφα και τον προσδιορισμό της δικασίμου.

Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγεται η συχνά πολύωρη αναμονή για την κατάθεση των δικογράφων, τον προσδιορισμό δικασίμου και την παραλαβή των σχετικών εγγράφων. Για την περαιτέρω επιτάχυνση της εξυπηρέτησής τους, θα δίνεται η δυνατότητα υποβολής των ονομάτων των διαδίκων στο ειδικό γραφείο με την χρήση usb stick ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου.

Έτσι, στην περίπτωση υποβολής δικογράφων με μεγάλο αριθμό διαδίκων, εξοικονομείται σημαντικό μέρος του χρόνου που απαιτείται για την καταχώρηση των ονομάτων τους μέσω πληκτρολόγησης.

Με το νέο σύστημα κατάθεσης δικογράφων αναμένεται η μείωση του χρόνου που απαιτείται για τη φυσική παρουσία του δικηγόρου στους χώρους του Πρωτοδικείου, η διευκόλυνση του έργου των δικαστικών υπαλλήλων και των δικαστών και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ήδη, από τη Δευτέρα άρχισε  πιλοτικά η εφαρμογή του μέτρου, υπό την επίβλεψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικόλα Κανελλόπουλου.

Τα πρώτα αποτελέσματα κρίθηκαν ικανοποιητικά καθώς περιορίστηκαν οι ουρές που σχηματίζονταν από δικηγόρους έξω από τη γραμματεία Πρωτοδικείου Αθηνών για την κατάθεση των δικογράφων και τον προσδιορισμό δικασίμου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «η επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης και η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών της προς τους πολίτες αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής του υπουργείου».

Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 16 Οκτώβριος 2011

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
44 Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ 01 02 03
45 04 05 06 07 08 09 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30 Δεκ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML