Αρχική arrow Forum
Η διάσωση του ΝΑΤ ... άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει την χάρη ..!!!
Προβολές 12185
Μη-συνδεδεμένος Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης
theodore
Full
stars
Δημοσιεύσεις: 164
Προφίλ χρήστη  Ιστοσελίδα 
icon Η διάσωση του ΝΑΤ ... άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει την χάρη ..!!!
06 Ιαν 2012 17:41
share   share  
Παραπολιτικά και άλλα ...!!!
Η διάσωση του ΝΑΤ ... άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει την χάρη ..!!!
Πρόσφατα δημοσιεύσαμε και έγινε πανελληνίως γνωστή, η επιτυχής κατάληξη του αιτήματος του ΝΑΤ να μην καταργηθεί ενσωματούμενο στο ΙΚΑ, αλλά να διατηρήσει την αυτονομία του (Κοινωνική 20.12.2011 σελ. 4), αναφέροντας πως οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Ναυτιλίας , καθώς και Εργασίας έκαναν πράξεις τις δεσμεύσεις τους προς τα ναυτεργατικά σωματεία και τους εργαζόμενους του ΝΑΤ.
Ας δούμε όμως το θρίλερ που διαδραματίστηκε μέχρι να φτάσουμε εκεί, όπως αυτό εξελίχθηκε τον τελευταίο μήνα μεταξύ ΝΑΤ, ΥΠΑΑΝ και Εργασίας και κυρίως τους συντελεστές που εργάστηκαν σκληρά και επίμονα γι' αυτό, των οποίων ο ρόλος , άν και ήταν καταλυτικός , δεν ακούστηκε !!!
Είναι γνωστό πως οι συνδικαλιστές και γενικώς η διοίκηση του ΝΑΤ ( και των μικρότερων ταμείων ) , παρά τα δίκαια και έντονα αιτήματά τους , δεν είχαν γίνει επισήμως δεκτοί στο ΥΠΑΑΝ. Αυτό συνέβη πρώτη φορά με το που ανέλαβε υφυπουργός ναυτιλίας ο κ. Αδ. Γεωργιάδης ( !!! ) , ο οποίος συμφώνησε με τα αιτήματα και ζήτησε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΝ να δούν την νομιμότητα της υλοποιήσεως των αιτημάτων, ενώ παράλληλα τα έθεσε στον κ. Χρυσοχοϊδη και τον κ. Κουτρουμάνη, οι οποίοι πείστηκαν και δεσμεύτηκαν στην υλοποίησή τους.
Αλλά ακόμα και αυτά δεν ήταν αρκετά για να γίνει οριστικά δεκτό το αίτημα του ΝΑΤ και η θετική εισήγηση του υφυπουργού, άν προηγουμένως δεν είχε γίνει νομική επεξεργασία.
Για να φτάσουμε στην επιτυχή κατάληξη, όπως γνωρίζει το ρεπορτάζ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ , αλλά και το ΝΑΤ και το ΥΠΑΑΝ, εργάστηκαν αφιλοκερδώς σκληρά και επίμονα 2 εξαιρετικοί νομικοί της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.
Η Δημοσιολόγος κ. Λέττα Μπιτούνη (συνεργάτις του καθηγ. Φλογαϊτη, σύμβουλος του ΥΠΑΑΝ) και ο γνωστός συνδικαλιστής δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, Δημήτρης Σταθακόπουλος (είναι σύμβουλος με τον πρόεδρο του Δικηγ. Συλλογ. Πειραιά κ. Στ. Μανουσάκη) - Δρ κοινωνιολογίας της ιστορίας του Παντείου, μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών δικηγορικών συλλόγων CCBE και Γ.Γ της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου- Ε.ΔΗ.Κ .
Αυτοί βρήκαν την λύση και αυτοί εισηγήθηκαν και έπεισαν, ειδάλλως φοβούμαστε πως το ΝΑΤ θα έβρισκε ώτα μη ακουόντων και προφανώς θα έχανε την αυτονομία του.
Να λέμε καλές κουβέντες για τους πολιτικούς όταν παίρνουν και καμιά καλή απόφαση, αλλά να δίνουμε τα εύσημα σε αυτούς που πραγματικά το αξίζουν, που δεν είναι άλλοι από τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητάς μας, που στην προκειμένη περίπτωση έχουν ονοματεπώνυμο και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ το κάνει πάντα.

Δημοσιεύθηκε στην τοπική Πειραιώτικη εφημερίδα "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ".
Μετάβαση σε:

Powered by eForum for Elxis CMS. Copyright © 2008-2019 Is Open Source.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
22 Μάι Μάι Μάι Μάι Μάι 01 02
23 03 04 05 06 07 08 09
24 10 11 12 13 14 15 16
25 17 18 19 20 21 22 23
26 24 25 26 27 28 29 30
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML