Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Πρωτοβουλίες

Πρωτοβουλίες

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας στις εκλογές της ΕΑΝΔΑ Ηλία Σιδέρη

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Κυριακή, 02 Νοέμβριος 2014

sideris-iliasΑνακήρυξη Υποψηφιότητας - Εκλογές ΕΑΝΔΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θέτοντας τις δυνάμεις μου για την υπεράσπιση των συμφερόντων όλων μας, με την εκ νέου υποψηφιότητά μου για τις εκλογές της ΕΑΝΔΑ, σας παρακαλώ, ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ, διαβάστε το παρακάτω, για να επιλέξετε αυτούς που πρόκειται να μας εκπροσωπήσουν.
Αρχικά, αναφέρω ενδεικτικά κάποιες από τις προτάσεις και δράσεις μου κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Δ.Σ.:
Δράσεις προς το σκοπό της επαναπροκήρυξης προγράμματος για την επιδότηση Νέων Δικηγόρων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ολόκληρη η πρόταση είναι εδώ: http://siderisilias.pblogs.gr/2014/10/protash-pros-to-ds-ths-eanda.html
Σχετικά με την καλύτερη λειτουργία του προγράμματος για άσκηση στα δικαστήρια, ολόκληρη η πρόταση είναι εδώ:http://siderisilias.pblogs.gr/2012/10/h-protash-moy-pros-pshfish-gia-to-ds-ths-eanda-ths-23-10-12.html
Πρόταση για παροχή δωρεάν λογιστικής βοήθειας σε μέλη της ΕΑΝΔΑ, ολόκληρη η πρόταση είναι εδώ:http://siderisilias.pblogs.gr/2014/03/protash-gia-parohh-dwrean-logistikhs-bohtheias-se-melh-ths-eanda.htm

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 23 Νοέμβριος 2014
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας στις εκλογές της ΕΑΝΔΑ Σταύρου Τασιόπουλου

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Τετάρτη, 29 Οκτώβριος 2014

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας στις εκλογές της ΕΑΝΔΑ, 6-11-2014

tasiopoulos-ipopsifiotita

Είμαστε περίπου 7000 νέοι συνάδελφοι, και οφείλουμε να συμφωνήσουμε κατ αρχήν ότι μας ενώνει η κοινή επιστημονική και εργασιακή μας ταυτότητα, παραμερίζοντας τις κομματικές σημαίες και κλίκες του παρελθόντος και να επιδιώξουμε την σωτηρία της γενιάς μας. Στις φετινές εκλογές της ΕΑΝΔΑ χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ξεκάθαρη προβολή, τεκμηρίωση και προτάσεις επί του πραγματικού πλαισίου άσκησης της δικηγορίας από τους ασκούμενους και τους νέους συναδέλφους και να φέρουμε το ΔΣΑ ενώπιον των ευθυνών του προς όλους μας.

Τη δύσκολη διετία που πέρασε όλοι όσοι θέσαμε υποψηφιότητα το 2012 θα πρέπει να κριθούμε και από τους 7000 νέους συναδέλφους και από τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε τα ζητήματα. Τότε μέσα στη γενικότερη οικονομική ύφεση και στις εξελίξεις που θα έρχονταν 196 συνάδελφοι με εμπιστεύτηκαν για να τους εκπροσωπήσω, όμως αυτό δεν συνέβη. Αυτοί οι οποίοι τελικά εξελέγησαν (παρά τις όποιες προθέσεις) δεν πέτυχαν να προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο τα θέματά μας και ούτε να δούμε πρακτικές επιτυχίες.

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 02 Νοέμβριος 2014
Διαβάστε περισσότερα...

Κατατέθηκε το έγγραφο της Π.Ε.Δ. για τις ασφαλιστικές εισφορές

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Σάββατο, 22 Φεβρουάριος 2014

ped-short

Σήμερα κατατέθηκε το έγγραφο για τις ασφαλιστικές εισφορές με τον κατάλογο των υπογραφών
α. Στο Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Προνοίας (Γεν. Γραμ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων),
β. Στο ΕΤΑΑ του Τομέα Ασφάλισης Νομικών – ΤΑΝ και
γ. στο πρωτόκολλο του ΔΣΑ για την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων. Συνημμένα (βλ. εικόνα) βρίσκονται τα αποκόμματα από τους αριθμούς πρωτοκόλλου κατάθεσης.

Στην περίπτωση μη έγκαιρης απάντησης ή μη ικανοποιητικής απάντησης εκ μέρους των αρχών, θα κατατεθεί το έγγραφο αυτό προς το Συνήγορο του Πολίτη.

Στην περίπτωση δε της μη απάντησης θα έχουμε και όλες τις σχετικές δικαστικές οδούς.

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 28 Μάιος 2014

Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων - Συγκέντρωση Υπογραφών για την Μείωση των Ασφαλιστικών Εισφορών

Έχει γραφτεί από LawyersVoice.gr Team
Κυριακή, 05 Ιανουάριος 2014

ped-shortΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ (Π.Ε.Δ.) - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Για τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων (Π.Ε.Δ.) προς τον Υπουργό Εργασίας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και προς το Ε.Τ.Α.Α, για τη ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ και την αναστολή της διαβίβασης των οφειλών των ασφαλισμένων Δικηγόρων στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.
Όπως θα διαπιστώσετε, το κείμενο είναι εξαιρετικό και αποτελεί συλλογική προσπάθεια. Πρέπει να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές, προκειμένου να τους αναγκάσουμε να το εξετάσουν σοβαρά.
Θέτουμε ως στόχο για την κατάθεσή του τις 1.000 υπογραφές.
Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους και είναι η πρώτη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπισή του, σε μία συγκυρία που είναι ευνοϊκή, λόγω της ικανοποίησης αντίστοιχων αιτημάτων και από άλλες επαγγελματικές ομάδες.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
Και μία παράκληση: Όσοι υπογράφουν, ας το κοινοποιούν και στη σελίδα τους και στις σελίδες των φίλων τους ή και με μήνυμα στους φίλους τους, για να το πληροφορηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Και για όσους συναδέφλους δεν έχουν facebook, μπορείτε να τους στείλετε με email το link, για να μπουν να το υπογράψουν και αυτοί.
http://docs.google.com/forms/d/1JzMQJ-mrCU3mQN66_Wxmkw_VFVwi34ep8xNHngxv1Y4/viewform

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η επιστολή μπορεί να υπογραφεί μόνον από δικηγόρους!

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2014

Απλά και Κρίσιμα: Δημοσίευση Προϋπολογισμών - Απολογισμών ΔΣΑ 2010 - 2013

Έχει γραφτεί από Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης
Δευτέρα, 28 Οκτώβριος 2013

istockΜε προηγούμενη επιστολή μας, που συνυπογράφηκε από 115 συναδέλφους και πρωτοκολλήθηκε στις 24.7.2013 στην Γραμματεία του ΔΣΑ, ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του ΔΣΑ να μάς γνωστοποιήσει ορισμένα από τα στοιχεία που είναι απαραίτητα στα πλαίσια ενός δημοκρατικού ελέγχου. Γιατί είναι απαραίτητο, πριν κριθεί θετικά ή αρνητικά μια διοίκηση, να έχει δώσει στην δημοσιότητα πλήρη στοιχεία σχετικά με τα πεπραγμένα της. Και τέτοια είναι κατ’ εξοχήν τα στοιχεία προϋπολογισμού ή απολογισμού.
Άλλωστε, υπήρχε και σχετική νομοθετική πρόβλεψη κατά την υποβολή της επιστολής μας. Με το άρθρο 6 παρ. 2 Ν.4038/2012 (ΦΕΚ Α 14/2.2.2012) οριζόταν ότι:
«3. Οι Σύλλογοι υποχρεούνται να δημοσιεύουν κατ’ έτος, και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους, τον προϋπολογισμό και τον απολογισμό τους, καθώς και αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για τις πειθαρχικές υποθέσεις που εισάγονται σε αυτούς, τα στάδια της διαδικασίας και τις επ’ αυτών αποφάσεις.». Πλέον το άρθρο 95 παρ. 1 περ. ια) του Νέου Κώδικα Δικηγόρων ορίζει ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του ΔΣ του Συλλόγου μας και υποχρέωσή του, δεδομένου ότι ο Σύλλογός μας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σωματειακής μορφής (βλ. άρθρ. 89 παρ. 1 ΝΚωδΔικ) και ορίζεται από το άρθρο 2 παρ. 4 περ. 6) του ν. 3861/2010 ότι πρέπει να δημοσιεύονται οι προϋπολογισμοί, απολογισμοί, ισολογισμοί και οι επί μέρους δαπάνες των ΝΠΔΔ στην Διαύγεια.
Παρ’ όλα αυτά εισπράξαμε μια παγερή αδιαφορία, που αποδεικνύει ότι, παρά την είσοδο της Ελλάδας στον 21ο αιώνα και παρά την μεγάλη και πολυετή κρίση, τα όργανα του ΔΣΑ δεν έχουν εξοικειωθεί με αιτήματα που είναι ήδη αυτονόητα θεσμικά κεκτημένα σε κράτη του πολιτισμένου κόσμου, όπως η διαφάνεια, η λογοδοσία και η ελάχιστη ευγένεια να απαντάς εγγράφως σε ένα επίσης έγγραφο ερώτημα, εφ’ όσον το τελευταίο είναι σαφές, ορισμένο, εύλογο και νόμιμο.

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 13 Ιούλιος 2014
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 9 από 40

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
48 Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ 01
49 02 03 04 05 06 07 08
50 09 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
01 30 31 Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML