Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Λογοτεχνία

Λογοτεχνία

Σβέσεως πυρσού προαναγγελία

Έχει γραφτεί από Νίκος Ασανσερίτης
Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014

ΝΙΚΟΣ ΑΣΑΝΣΕΡΙΤΗΣ

ΣΒΕΣΕΩΣ ΠΥΡΣΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ

Με βόηθησε ο Ζήσης. Φορτώσαμε τα δυο απόστρατα καθίσματα στην μπαγκαζιέρα -χρονώ η θητεία τους μέσ’ στο γραφείο- για να τα παρατήσουμε στο δασάκι του Πρωτοδικείου, σα συνωμότες. Ήταν βαριά’ μεταλλικά μ’ ακουμπιστήρια, με πλαστική επένδυση. Αλλά βαστάγανε ακόμα...

Είχε βραδιάσει για καλά. Κλείδωσα τ’ αυτοκίνητο, χωθήκαμε στο άλσος. Καθένας είχε ζαλωθεί κι από ένα. Προχωρούσαμε κουβαλώντας το βάρος ως το ξέφωτο, δίπλα στο συρματόπλεγμα του μικρού γηπέδου. Τα σχολειά δεν είχαν κλείσει ακόμα για διακοπές’ τα παιδιά βασανιζόντανε κατ’ οίκον’ το γήπεδο σκοταδερό. Κάποιες ανταύγειες από το δρόμο μάς συνόδευαν ως το σημείο όπου, πολλές φορές τα πρωινά, προσπέρναγα τους γείτονες συνταξιούχους καθώς ρουφούσαν τον ερατεινό ισορροπώντας σε κάτι ψάθινες καρέκλες, σαραβαλιασμένες.

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014
Διαβάστε περισσότερα...

Κοινό Aγνώστων..

Έχει γραφτεί από Θανάσης Παυλόπουλος
Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014

pavlopoulosΤράβηξε τη κουρτίνα στο μεγάλο γυάλινο παράθυρο, από το οποίο μετά βίας ξεχώριζε στο βάθος η θάλασσα. Το λυκόφως είχε πια δώσει την θέση του στο διάτρητο από τα αχνά φώτα άλλων γραφείων που εργάζονταν μέχρι αργά, πρώτο σκοτάδι της βραδιάς. Ατενίζοντας τον έναστρο ουρανό με το γνωστό απλανές βλέμμα του, το ίδιο που χρησιμοποιεί όταν σκέπτεται και δεν θέλει να τον καταλαβαίνουν οι άλλοι, αναρωτήθηκε φωναχτά, έχοντας κατά νου ότι εκεί που βρισκόταν δεν τον άκουγε κανείς, εάν είχε καταφέρει τελικά να ακουστεί.

Μπροστά του ακριβώς υπήρχε ανοιχτή στην δεύτερη σελίδα η αγαπημένη πρωινή του εφημερίδα με πηχιαίο τίτλο τις πρόσφατα ανακαλυφθείσες υποκλοπές κλήσεων επιφανών προσωπικοτήτων της χώρας.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Μην τα λες όλα..

Έχει γραφτεί από Θανάσης Παυλόπουλος
Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014

pavlopoulosΑπό τότε που ήταν σχολείο είχε ξεχωρίσει μέσα του αυτήν την περίεργη συνήθεια να ρωτά για κάθε τι που σε άλλους θα φαινόταν άχρηστο, σε αυτόν όμως ιδιαίτερα χρήσιμο. Με το καιρό αξιολογούσε τις διάφορες πληροφορίες και προσπαθούσε μέσα από αυτές να κερδίσει από τα πιό απλά πράγματα έως τα πλέον σύνθετα. Μεγαλώνοντας συνήθισε να αποσπά από τους συνομιλητές του τα μεγαλύτερα μυστικά χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Στα πανεπιστημιακά χρόνια, αυτό το ταλέντο του χάρισε υψηλούς βαθμούς και τον έπαινο των καθηγητών, αφού κατάφερνε σχετικά εύκολα να ξεχωρίζει με τις σωστές απαντήσεις και ιδίως στα αιφνιδιαστικά τέστ, τα οποία για αυτόν ήταν γνωστά εκ των προτέρων. Είχε φροντίσει βέβαια να αποσταλεί μία επίσημη εγκύκλιος στην αλληλογραφία των καθηγητών, που τους υποχρέωνε να συντάσσουν για τα τεστ μία ειδική φόρμα με τις ερωτήσεις προκειμένου να ενημερώνεται εκ των προτέρων η Διεύθυνση και μετά να την αφήνουν στην θυρίδα επικοινωνίας της Σχολής, στην οποία, φυσικά, είχε πρόσβαση μόνο αυτός.

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014
Διαβάστε περισσότερα...

Τα Εσχατολογικά

Έχει γραφτεί από Νίκος Ασανσερίτης
Κυριακή, 10 Μάρτιος 2013

ΝΙΚΟΣ  ΑΣΑΝΣΕΡΙΤΗΣ

ΤΑ  ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ

Ανέβαιναν κι οι δυο με το χουζούρι τους, ο Αντώνης με το Βαγγελάκη. Γελούσαν, και μιλούσανε γερμανικά. Ο Βαγγελάκης, τώρα!
Μπορεί να λέγανε κι ανέκδοτα. Άντε να καταλάβεις. Είναι κι η γλώσσα, είναι κι αυτή η απόσταση.
Βέβαια, είναι και τα σύγνεφα. Ηχομονωτικά.
Ανέβαιναν και τραγουδούσανε. Γερμανικά το πιο πολύ. Πώς και τους ήρθε, άραγες; Το ’χανε πάρει στο στιλ του «Έλατου»:
«Ιχ λίμπε ντιχ, ω μάιν πτι φουρ, ιχ λίμπε ντιχ, που λένε!»
Αγκαλιασμένοι, ανέμελοι, αναμαλλιάρηδες, τα προγούλια ν’ ανεμίζουν, τα μαγούλια να φουσκώνουνε αδρά.  Και τα χείλια, στρογγυλά, ν’ απομιμούνται το γερμανικό το ü. Με ούμλαουτ. Απόλαυση!

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 10 Μάρτιος 2013
Διαβάστε περισσότερα...

Υπόγειες Διαδρομές

Έχει γραφτεί από Θανάσης Παυλόπουλος
Σάββατο, 29 Δεκέμβριος 2012

pavlopoulosΜετά βίας μπορούσε να διακρίνει μέσα από τα σκούρα κοκάλινα γυαλιά του, ένα προς ένα τα πέτρινα σκαλιά που είχε αρχίσει να κατεβαίνει. Σε κάθε συνάντηση ένοιωθε τον φόβο ότι εάν δεν πρόσεχε θα μπορούσε να γλιστρίσει, από την πλευρά που έλειπε η κουπαστή - ενώ το σκοτάδι έκρυβε αινιγματικά το κενό που φαινόταν από κάτω. Η υγρασία στα γήινα τοιχώματα δρόσιζε αρκετά την ατμόσφαιρα και το φανάρι που κρατούσε ίσα που φώτιζε το διάβα του.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 9 από 33

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
48 Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ 01
49 02 03 04 05 06 07 08
50 09 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
01 30 31 Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML