Ειδήσεις

ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ λύσεις λογικής

Έχει γραφτεί από Κωνσταντίνος Παπακασόλας
Κυριακή, 02 Νοέμβριος 2014

papakasolasΤου Κωνσταντίνου Παπακασόλα*

Οι ασφαλιστικές εισφορές στην περίπτωση των αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων και αγροτών έχουν τον έξης διττό χαρακτήρα:

Aφενός πρόκειται για εισφορές συντάξεως και υγείας με χαρακτήρα αυτασφάλισης (με μηδενική έως πολύ μικρή ανταποδοτικότητα δυστυχώς βλ. πχ χρέωση εισφορών υγείας επί μη παροχής υπηρεσιών υγείας και καταβολή υψηλότατων εισφορών για την παροχή μιας πολύ μικρής συντάξεως)

Αφετέρου αποτελούν και ένα είδος συνεισφοράς στα δημοσιά βάρη, κατά τις επιταγές της αρχής της αλληλεγγύης των γενεών η οποία όμως δεν έχει ούτε αποτελεσματικώς δίκαιη κλιμάκωση ανάλογα με το εισόδημα -όπως όλα τα δημοσιά βάρη- αλλά πλέον τίθεται εν αμφιβoλω και η ως άνω αλληλεγγύη λογω των διαφαινομένων ισχνών απολαβών της παρούσης γενεάς εργαζομένων εν συγκρίσει με την σημερινή γενιά συνταξιούχων την απολαμβάνουσα τα αγαθά της δημοσίας ασφάλισης (παροχές υγείας, υψηλές συντάξεις και εφάπαξ και ηλικιακά όρια).

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 02 Νοέμβριος 2014
Διαβάστε περισσότερα...

Οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και ο θεσμός της κατ’ οίκον ηλεκτρονικής επιτήρησης

Υποβλήθηκε από Θωμάς Καλοκύρης
Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014

του Θωμά Καλοκύρη*

Ενόψει της νέας καταδίκης της Ελλάδας απ’ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των σωφρονιστικών ιδρυμάτων (υπόθεση Λογοθέτης και άλλοι κατά Ελλάδος), καθώς και της ριζικής αναδιάρθρωσης του Ουσιαστικού Ποινικού Δικαίου και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας , καθίσταται επιτακτική και επίκαιρη παρά ποτέ η ανάγκη αποσυμφόρησης των φυλακών, χωρίς την πρόκληση κινδύνων για τη δημόσια ασφάλεια και διλημμάτων για το κοινό περί δικαίου αίσθημα, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων από εξευτελιστικές σε ανθρώπινες.

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Σάββατο, 29 Νοέμβριος 2014
Διαβάστε περισσότερα...

Σβέσεως πυρσού προαναγγελία

Έχει γραφτεί από Νίκος Ασανσερίτης
Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014

ΝΙΚΟΣ ΑΣΑΝΣΕΡΙΤΗΣ

ΣΒΕΣΕΩΣ ΠΥΡΣΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ

Με βόηθησε ο Ζήσης. Φορτώσαμε τα δυο απόστρατα καθίσματα στην μπαγκαζιέρα -χρονώ η θητεία τους μέσ’ στο γραφείο- για να τα παρατήσουμε στο δασάκι του Πρωτοδικείου, σα συνωμότες. Ήταν βαριά’ μεταλλικά μ’ ακουμπιστήρια, με πλαστική επένδυση. Αλλά βαστάγανε ακόμα...

Είχε βραδιάσει για καλά. Κλείδωσα τ’ αυτοκίνητο, χωθήκαμε στο άλσος. Καθένας είχε ζαλωθεί κι από ένα. Προχωρούσαμε κουβαλώντας το βάρος ως το ξέφωτο, δίπλα στο συρματόπλεγμα του μικρού γηπέδου. Τα σχολειά δεν είχαν κλείσει ακόμα για διακοπές’ τα παιδιά βασανιζόντανε κατ’ οίκον’ το γήπεδο σκοταδερό. Κάποιες ανταύγειες από το δρόμο μάς συνόδευαν ως το σημείο όπου, πολλές φορές τα πρωινά, προσπέρναγα τους γείτονες συνταξιούχους καθώς ρουφούσαν τον ερατεινό ισορροπώντας σε κάτι ψάθινες καρέκλες, σαραβαλιασμένες.

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014
Διαβάστε περισσότερα...

Κοινό Aγνώστων..

Έχει γραφτεί από Θανάσης Παυλόπουλος
Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014

pavlopoulosΤράβηξε τη κουρτίνα στο μεγάλο γυάλινο παράθυρο, από το οποίο μετά βίας ξεχώριζε στο βάθος η θάλασσα. Το λυκόφως είχε πια δώσει την θέση του στο διάτρητο από τα αχνά φώτα άλλων γραφείων που εργάζονταν μέχρι αργά, πρώτο σκοτάδι της βραδιάς. Ατενίζοντας τον έναστρο ουρανό με το γνωστό απλανές βλέμμα του, το ίδιο που χρησιμοποιεί όταν σκέπτεται και δεν θέλει να τον καταλαβαίνουν οι άλλοι, αναρωτήθηκε φωναχτά, έχοντας κατά νου ότι εκεί που βρισκόταν δεν τον άκουγε κανείς, εάν είχε καταφέρει τελικά να ακουστεί.

Μπροστά του ακριβώς υπήρχε ανοιχτή στην δεύτερη σελίδα η αγαπημένη πρωινή του εφημερίδα με πηχιαίο τίτλο τις πρόσφατα ανακαλυφθείσες υποκλοπές κλήσεων επιφανών προσωπικοτήτων της χώρας.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Μην τα λες όλα..

Έχει γραφτεί από Θανάσης Παυλόπουλος
Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014

pavlopoulosΑπό τότε που ήταν σχολείο είχε ξεχωρίσει μέσα του αυτήν την περίεργη συνήθεια να ρωτά για κάθε τι που σε άλλους θα φαινόταν άχρηστο, σε αυτόν όμως ιδιαίτερα χρήσιμο. Με το καιρό αξιολογούσε τις διάφορες πληροφορίες και προσπαθούσε μέσα από αυτές να κερδίσει από τα πιό απλά πράγματα έως τα πλέον σύνθετα. Μεγαλώνοντας συνήθισε να αποσπά από τους συνομιλητές του τα μεγαλύτερα μυστικά χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Στα πανεπιστημιακά χρόνια, αυτό το ταλέντο του χάρισε υψηλούς βαθμούς και τον έπαινο των καθηγητών, αφού κατάφερνε σχετικά εύκολα να ξεχωρίζει με τις σωστές απαντήσεις και ιδίως στα αιφνιδιαστικά τέστ, τα οποία για αυτόν ήταν γνωστά εκ των προτέρων. Είχε φροντίσει βέβαια να αποσταλεί μία επίσημη εγκύκλιος στην αλληλογραφία των καθηγητών, που τους υποχρέωνε να συντάσσουν για τα τεστ μία ειδική φόρμα με τις ερωτήσεις προκειμένου να ενημερώνεται εκ των προτέρων η Διεύθυνση και μετά να την αφήνουν στην θυρίδα επικοινωνίας της Σχολής, στην οποία, φυσικά, είχε πρόσβαση μόνο αυτός.

0 Σχόλια
Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 9 από 103

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
48 Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ 01
49 02 03 04 05 06 07 08
50 09 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
01 30 31 Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML