Αρχική arrow Πολιτική arrow Τα λεφτά που λείπουν είναι τα κλεμμένα

Τα λεφτά που λείπουν είναι τα κλεμμένα

Έχει γραφτεί από Σταύρος Τασιόπουλος
Σάββατο, 03 Νοέμβριος 2012

stolen_moneyΜε τον πρώτο μήνα της συγκυβέρνησης των τριών φίλων, ακούγεται από επίσημα χείλη η ανάγκη εξεύρεσης εσόδων για το κράτος. Έσοδα τα οποία λείπουν, τα ποσά ποικίλουν από 2 δις ως 11 δις ευρώ, ανάλογα με τον χρονικό ορίζοντα που τοποθετεί κάθε μέλος της κυβέρνησης όταν μιλάει δημοσίως.

Πάντως ο κ. Στουρνάρας ψάχνει να βρει τρόπους εσόδων και οι κυβερνώντες δηλώνουν ταπεινά πως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μην πληγεί άλλο ο χαμηλόμισθος, ο μικρομεσαίος, ο πολίτης που εδώ και 2 χρόνια έχει χάσει μεγάλο μέρος του εισοδήματός του.

Είτε μέσω της δυσανάλογης φορολόγησης, είτε μέσω έκτακτων χαρατσιών, είτε μέσω των τιμών στα καταναλωτικά είδη η απώλεια εισοδήματος για τους πολίτες που εργάζονται για να ζήσουν και όχι δια μέσω του μιζαδόρικου κράτους και των διάφορων κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, υφίστανται μια συνεχή φτωχοποίηση.

Προεκλογικά και τώρα από τους κυβερνώντες ακούμε τις ίδιες βαρύγδουπες δηλώσεις περί κόκκινων γραμμών, περί του δέοντος για το δημόσιο συμφέρον για το μέλλον των παιδιών μας. Όμως τα λεφτά λείπουν. Πολύ απλά τα λεφτά που λείπουν είναι τα κλεμμένα, σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό για μια οικονομία και ένα κράτος που προσπαθεί να επιβιώσει.

Μια σειρά από σκάνδαλα τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, έχουν ζημιώσει τα δημόσια ταμεία. Από την υπερκοστολόγηση των ολυμπιακών έργων, την SIEMENS και τα σκάνδαλα τύπου Άκη μαζί με την παραδοχή για έλλειψη πολιτικής βούλησης πάταξης της φοροδιαφυγής φανερώνουν ένα πράγμα. Η περίπτωση Τσοχατζόπουλου δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς και της ληστείας του δημοσίου πλούτου. Όσο λοιπόν κι αν διατυμπανίζει η κυβέρνηση των τριών φίλων ότι ψάχνει ισοδύναμα μέτρα, ενώ παράλληλα προωθεί το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, ας έχουν στο νου οι πολίτες για το πού βρίσκονται αρκετά δις ευρώ.

Όταν για κάποια δις έχουν παρθεί τόσα μέτρα εδώ και δυο χρόνια, γίνεται σαφές ότι αν βρίσκονταν τα κλεμμένα, η χώρα θα έπαιρνε πολύ μεγάλη ανάσα. Η παρούσα κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη, δυστυχώς για τον τόπο, δεν φαίνεται να έχει τέτοια βούληση, όμως έχει τη θέληση να σταθεί σχεδόν αδιάφορη στην αφαίμαξη του έντιμου πολίτη, που πληρώνει τους φόρους που πλέον ούτε να μεταβιβάσει στο παιδί του ένα σπίτι δεν μπορεί.

Ας είμαστε σε εγρήγορση γιατί το κράτος και το δημόσιο συμφέρον κανονικά δεν έχουν χρώμα, αλλά ανήκουν σε όλους μας. Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων πλησιάζει, σύντομα ο λαός μας θα έχει, δεύτερη ευκαιρία μετά το καλοκαίρι. Ας φανούμε αντάξιοι, κυρίως οι νέοι.

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2012

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
35 Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ 01
36 02 03 04 05 06 07 08
37 09 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30 Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML