Αρχική arrow Πολιτική arrow Mπορεί να διωχθεί η Χρυσή Αυγή;

Mπορεί να διωχθεί η Χρυσή Αυγή;

Έχει γραφτεί από Σταύρος Τασιόπουλος
Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2013

stasiopoulosΓια το θέμα της Χ.Α. και αναφορικά με το Σύνταγμα, προφανώς και προβλέπεται διάλυση πολιτικού κόμματος, ΑΝ αποδειχτεί ότι η διοίκηση του κόμματος, δηλαδή πρόεδρος, γραμματέας, κεντρική γραμματεία, διεύθυνση βρεθούν να συντονίζουν ή να προκαλούν εγκληματικές πράξεις. Να υπάρχει δηλαδή ο αναγκαίος αιτιώδης σύνδεσμος.

Τότε ναι, συστήνουν εγκληματική οργάνωση και επίσης επειδή είναι κόμμα μπορούν να στοιχειοθετηθούν πολλές αντισυνταγματικές δράσεις και για τα ατομικά δικαιώματα και για τις διατάξεις εκείνες που στρεβλώνονται από τη δράση τους, δηλαδή δημοκρατική αρχή, αξία του ανθρώπου, αντιπροσωπευτικότητα κλπ.

Αλλά όλα αυτά απαιτούν έστω μια άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να δούμε πόσο ψηλά στην ιεραρχία ενός κόμματος φτάνει το έγκλημα. Το Σύνταγμα λέει πως δεν γίνεται να διαλύεται ένα κόμμα, αυτό είναι αντιδημοκρατικό, δε λέει όμως ότι αν ένα κόμμα λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση ή συμμορία δεν θα τιμωρηθεί για αυτό, ιδίως αν χρησιμοποιεί ως κάλυψη την ιδιότητα του πολιτικού κόμματος. Ειδάλλως και ο ΣυΡιζΑ και η ΝΔ, και το ΠαΣοΚ και το ΚΚΕ, θα έπρεπε να κατηγορηθούν για πράξεις των μελών τους ως εγκληματικές οργανώσεις (εδώ δεν εξομοιώνεται σε καμία περίπτωση το γεγονός της δολοφονίας στο Κερατσίνι). Κατά καιρούς έχουν γίνει γεγονότα εγκληματικά από μέλη των αναφερθέντων κομμάτων άλλοτε διώχθηκαν και άλλοτε όχι.  Θυμίζω απλά ως παράδειγμα τα επεισόδια μελών του ΠΑΜΕ με άλλους διαδηλωτές στο Σύνταγμα τον Οκτώβριο του 2011, όπου το θύμα στο Πέραμα (επεισόδιο με αφισοκολλητές ΚΚΕ) ο εργάτης του ΠΑΜΕ με ανοιγμένο κεφάλι ήταν τότε θύτης ( μιλάω μόνον για εκείνα τα μέλη που είχαν κάτω έναν και το βάραγαν, πέραν προφανώς των ορίων της νόμιμης άμυνας).

Αν ξεκινήσουμε να ζητάμε την καταδίκη κομμάτων χωρίς τον αιτιώδη σύνδεσμο να αποδεικνύεται, τότε εύκολα μπορεί να βρεθούμε σε ανάλογη θέση όπως βρέθηκε και ο Καμμένος, που μίλησε για λιντσάρισμα, και μόλις το υπέστη ο ίδιος ζήτησε την τιμωρία των δραστών. Έτσι κάποιος θα μπορούσε να ζητά την κατάργηση του όποιου κόμματος, και αν αυτός ο κάποιος είναι πολιτικός αντίπαλος, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Αν μέλη ενός κόμματος πράττουν μια άδικη και παράνομη πράξη τότε ευθύνεται όλο το κόμμα;; Πως χωρίς γνώση ή εντολή της διοίκησής του; Το περί δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας του 187 του Ποινικού Κώδικα αναφέρεται στα μέλη αυτής (πχ. μια σχέση δολοφόνου-συνεργών-γραμματέα τ.ο. Νίκαιας της Χ.Α.) και όχι πιθανόν σε εντολή ή ηθική αυτουργία επίσημων οργάνων του κόμματος. Αυτό μένει να αποδειχθεί. Προφανώς και δεν περιμένω τον Κασιδιάρη να πει, ναι φταίμε εμείς όταν μάλιστα καταδικάζει το γεγονός. Προφανώς όμως και περιμένω να δω τις αρχές να προσπαθούν να βρουν την αιτιώδη σχέση του κόμματος αν υπάρχει. Αυτό θα πρέπει να είναι το αίτημα όλων των κομμάτων, αλλιώς αν αυτό δεν γίνει δικαιούμαστε να μιλήσουμε περί κάλυψης κλπ από κυβερνώντες.

Όσο για στοιχεία μπορούν άνετα να αναζητηθούν, εδώ έχει αποδειχτεί ότι η ΚΥΠ παρακολουθούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν δύνανται οι αρχές να διερευνήσουν αν το κόμμα Χ.Α. ευθύνεται για εγκληματικές πράξεις ;;;;

Πολύ απλά για την Χ.Α. αν είναι να διαλυθεί θα πρέπει αυτό να γίνει επί συγκεκριμένων κατηγοριών, αλλιώς κάθε κόμμα μπορεί να βρεθεί στην ίδια θέση, αναλόγως των συσχετισμών και η Αριστερά το έχει βιώσει στο παρελθόν στο πετσί της.

Είναι άλλο να πούμε ότι οι αρχές, δυσλειτουργούν ακόμα και ίσως ηθελημένα και άλλο να ζητούμε την υπέρβαση κανόνων λειτουργίας του κράτους επειδή δεν λειτουργούν εύρυθμα οι αρχές.

ΆΡΑ να ζητάμε την εφαρμογή των νόμων και την άσκηση διώξεων, αν αυτό δεν γίνεται τότε να αποδώσουμε ευθύνες για τη μη σωστή λειτουργία. Αν θεωρούμε ότι αυτή δεν υπάρχει γιατί υπάρχει η κάλυψη της Χ.Α. από τις αρμόδιες αρχές κατόπιν εντολών της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, τότε να το πούμε ευθέως και να ασκηθούν όλα τα νόμιμα δικαιώματα ενώπιον των δικαστηρίων και ενώπιον και των ευρωπαϊκών αρχών.

ΑΝ λοιπόν είναι έτσι ας γίνει, διότι η καταγγελία απέναντι σε μια εξουσία γενικά παίρνει κάθε φορά τη χροιά των συσχετισμών και ξαναλέω πχ. ο Καμμένος είπε για λιντσάρισμα του Πάχτα, στο Κερατσίνι οι συσχετισμοί ήταν κατά του. Ας τα σκεφτούμε αυτά γιατί εκεί οδηγούμαστε την ώρα που κάποιοι λένε ποιανού η βία και η ανατροπή είναι η σωστή, θέτουν το θέμα επί δυναμικής συσχετισμών. Παράλληλα την ίδια ώρα το αίτημα για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αποκτά πλέον χροιά συσχετισμών δύναμης, όπως ακριβώς και στις οπαδικές συγκρούσεις.

Τέλος φαίνεται να επικρατεί μια άποψη  όπου ’’θα πρέπει να ζητάμε γενικά την διάλυση της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης χωρίς να υπάρξει διαδικασία απόδειξης συγκροτημένη, ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει τις διώξεις, αλλά τα κόμματα ή πολίτες δεν χρειάζεται να θέσουν θέμα για κάλυψη ή όχι από τα αρμόδια Υπουργεία που φέρουν την πολιτική ευθύνη ειδικά για το Δημόσιας Τάξης και ότι γενικά θα πρέπει να καταγγέλλουμε στα ΜΜΕ και γενικότερα. Γενικά λοιπόν μπορεί όλους να τους πάρει η μπάλα. Αν θεωρούμε ότι το Υπ. Δικαιοσύνης ή Δημόσιας Τάξης παρεμποδίζει την λειτουργία των διωκτικών αρχών ή δεν παρεμβαίνει για την ορθή λειτουργία τους, και δεν κάνουμε ούτε μια αναφορά στις δικαστικές αρχές και να το δηλώσουμε, τότε απλά κάνουμε λάθος. Όσα βιβλία και να γραφτούν και όσα θύματα και αν υπάρξουν είτε μετανάστες είτε Έλληνες από φασιστικές-ρατσιστικές αιτίες αν δεν ζητήσουμε τη λειτουργία των θεσμών δεν πρόκειται να βγει καμία άκρη.

Την απ ευθείας κατάργηση της Χ.Α. δεν μπορούμε να την ζητάμε. Αν υπάρχει αιτία θα διωχθεί ποινικά όποιος ευθύνεται και αν αυτό σημαίνει μέχρι τον Αρχηγό ας είναι έτσι. Ύστερα από μια τέτοια απόδειξη στοιχείων που δεν υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα δύναται ο Άρειος Πάγος κατά την κρίση μου να παύσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκλογές για τη Χρυσή Αυγή. Τέλος θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η νομική έννοια περί λειτουργίας ή μη ενός κόμματος δεν είναι ξεκάθαρη. Το άρθρο 29 Συντάγματος, ερμηνευμένο εξ αντιδιαστολής μπορεί να ορίζει πως όταν ένα κόμμα δεν εξυπηρετεί την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Η διενέργεια βίαιων πράξεων με κίνητρα πολιτικά-ρατσιστικά δεν εξυπηρετεί τη δημοκρατία και σε αυτή τη βάση ενδεχομένως να κληθεί ο Άρειος Πάγος να άρει την άδεια λειτουργίας της Χ.Α. αν προκύψουν και στοιχειοθετηθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα πρέπει να είναι πλήρη και επαρκή. Αν το κράτος αυθαιρετήσει για να καταργήσει την Χ.Α. τότε όλα τίθενται πλέον επί συσχετισμών δύναμης και όχι επί γενικών δικαιϊκών κανόνων.

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2013

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
44 Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ 01 02 03
45 04 05 06 07 08 09 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30 Δεκ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML