Αρχική arrow Πολιτική arrow Λίγη σοβαρότητα, παρακαλώ.

Λίγη σοβαρότητα, παρακαλώ.

Έχει γραφτεί από Όμηρος Ζέλιος
Σάββατο, 19 Ιανουάριος 2013

seriously joker Δεν έχει πραγματικά καθόλου νόημα να σχολιάσει κανείς τα προχθεσινά τραγελαφικά που έλαβαν χώρα στο Κοινοβούλιο. Ήταν μία καταπληκτική παράσταση, στα πλαίσια των γενικότερων  παραστάσεων που δίνει ο θίασος που  ανεχόμαστε να μας κυβερνά τα τελευταία - δεν ξέρω κι εγώ πόσα- χρόνια.

Και είναι τρομεροί υποκριτές, με αστείρευτο ταλέντο και θράσος, γιατί γνωρίζουμε όλοι από τώρα -και αυτοί προφανώς που ξεσπάθωναν προχθές- ότι είναι τετελεσμένη η πορεία των πραγμάτων, με ήδη εφευρεθείσα την λύση για τους δήθεν τωρινούς μπελάδες τους.. Το περιβόητο άρθρο 86!

Ήδη λοιπόν, τεχνηέντως, το πολιτικό σύστημα έχει φροντίσει, σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, αλλά και τώρα, να υιοθετηθεί από τη κοινή γνώμη η άποψη που το βολεύει, η οποία όμως βασίζεται σε μία ψευδοερμηνεία και συλλογιστική, ακριβώς ίδια με του κλασσικού ηλίθιου ελληναρά που σκέφτεται μόνο τη βόλεψή του και θεωρεί ότι μπορεί σε μία ευνομούμενη κοινωνία δικαίου, να έχει υπεράκτια για να έχει μόνο το σπίτι του, να είναι πολιτικός, να μην παραιτείται και να δηλώνει ευθαρσώς και ανερυθρίαστα, «κάθε τι νόμιμο και ηθικό».. Βασίζεται δηλαδή, στην ίδια ηλίθια λογική, που μας οδήγησε ως εδώ..

Τί λέει λοιπόν αυτή η ερμηνεία; Με λίγα λόγια, θέλει να μας πείσει ότι το άρθρο 86, του Συντάγματος, του θεμελιώδους νόμου του κράτους μας δηλαδή, της βάσης της κοινωνίας μας σε νομικό επίπεδο αν θέλετε, της εγγύησης της ελπίδας για Δικαιοσύνη θα προσέθετα, προβλέπεται, τόσο σύντομη παραγραφή, για κατάπτυστα κακουργήματα και μόνο σε αυτούς που μας κυβερνάνε.. Μα είμαστε σοβαροί; Πραγματικά το λέω. Είναι ποτέ δυνατόν, να δεχόμαστε ως κοινωνία, ο βασικός μας νόμος, να ερμηνεύεται ότι δήθεν προβλέπει ευνοϊκή μεταχείριση για κάποιους εγκληματίες και απατεώνες, μόνο και μόνο επειδή διετέλεσαν υπουργοί ή βουλευτές;

Δηλαδή, αν ο Παπακωνσταντίνου, ασελγούσε στη γραμματέα του ένα μοναχικό θερινό μεσημεράκι, στο υπουργικό του γραφείο, ανάμεσα σε δύο πολύ σημαντικές συναντήσεις με την τρόικα, έχει παραγραφεί και αυτό; Ή παραγράφεται συντομότερα; Ερμηνεύουμε, δηλαδή τη φράση «κατά την άσκηση των καθηκόντων τους», με τον πιο καταχρηστικό και κομπιναδόρικο τρόπο, εντάσσοντας όλα τα αδικήματα που μπορεί να έκανε ένας υπουργός κατά το διάστημα άσκησης των καθηκόντων του, διαστρεβλώνοντας με αυτόν τον τρόπο, την ίδια την έννοια του Συντάγματος, αλλά και διαχωρίζοντας –εδώ, που μας βολεύει-  το όποιο αδίκημα, από το περιβόητο Δημόσιο Συμφέρον, για το οποίο άλλωστε θεωρητικά υπάρχει και το ίδιο το άρθρο 86..

Μα, είμαστε σοβαροί, λέω εγώ..;

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2013

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
35 Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ Αύγ 01
36 02 03 04 05 06 07 08
37 09 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30 Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML