Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Λογοτεχνία arrow Σβέσεως πυρσού προαναγγελία

Σβέσεως πυρσού προαναγγελία

Έχει γραφτεί από Νίκος Ασανσερίτης
Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014

ΝΙΚΟΣ ΑΣΑΝΣΕΡΙΤΗΣ

ΣΒΕΣΕΩΣ ΠΥΡΣΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ

Με βόηθησε ο Ζήσης. Φορτώσαμε τα δυο απόστρατα καθίσματα στην μπαγκαζιέρα -χρονώ η θητεία τους μέσ’ στο γραφείο- για να τα παρατήσουμε στο δασάκι του Πρωτοδικείου, σα συνωμότες. Ήταν βαριά’ μεταλλικά μ’ ακουμπιστήρια, με πλαστική επένδυση. Αλλά βαστάγανε ακόμα...

Είχε βραδιάσει για καλά. Κλείδωσα τ’ αυτοκίνητο, χωθήκαμε στο άλσος. Καθένας είχε ζαλωθεί κι από ένα. Προχωρούσαμε κουβαλώντας το βάρος ως το ξέφωτο, δίπλα στο συρματόπλεγμα του μικρού γηπέδου. Τα σχολειά δεν είχαν κλείσει ακόμα για διακοπές’ τα παιδιά βασανιζόντανε κατ’ οίκον’ το γήπεδο σκοταδερό. Κάποιες ανταύγειες από το δρόμο μάς συνόδευαν ως το σημείο όπου, πολλές φορές τα πρωινά, προσπέρναγα τους γείτονες συνταξιούχους καθώς ρουφούσαν τον ερατεινό ισορροπώντας σε κάτι ψάθινες καρέκλες, σαραβαλιασμένες.

Ο τόπος ήταν άδειος, όπως το περίμενα.

- Έδώ! του νεύω κάποτες με το κεφάλι.

Ξεφορτωθήκαμε τ’ ασήκωτα καθίσματα στο χώμα, τα στερεώσαμε, το ’να πλάι στο άλλο, κοντά στο συρματόπλεγμα και ξαναπήραμε το δρόμο για τ’ αμάξι. Έκανα λίγα βήματα και γύρισα για να τα ιδώ στερνή φορά. Στο ’να άσπριζε η κόλλα αναφοράς που του ’χα κολλημένη με ταινία. Απάγγειλα ξανά, από μέσα μου, το κείμενο, τώρα σαν τελευταίο χαιρετισμό:

«Κρατήστε μου ζεστή τη θέση
Γιατί, μ’ αρέσει – δε μ’ αρέσει,
θα ’ρθεί το «πλήρωμα», μοιραία,
να γίνουμ’ όλοι μια παρέα...»

Το πρωί πια, λιγάκι αργούτσικα, ακολουθώντας το καθήκον που προπορευόταν αγχωμένο, πήρα ξανά κείνο τ’ αχνό το μονοπάτι, μέσ’ στο γρασίδι, κατά το ξέφωτο. Στο γήπεδο, δυο τρία παλικαράκια κοπάναγαν την μπάλλα θριαμβολογώντας μ’ αυταρέσκεια. Οι συνταξιούχοι είχαν αποχωρήσει. Μαζί και τα καθίσματα.

Το μήνυμα ελήφθη.

Καρτερικά θε ν’ αναμένω τη συνέχεια...

Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
44 Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ 01 02 03
45 04 05 06 07 08 09 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30 Δεκ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML