Αρχική arrow Δικαιοσύνη arrow Ταμεία Προνοιας. Ενα παράδειγμα αδικαιολογητα εξοντωτικής αύξησης εισφορών

Ταμεία Προνοιας. Ενα παράδειγμα αδικαιολογητα εξοντωτικής αύξησης εισφορών

Έχει γραφτεί από Κωνσταντίνος Παπακασόλας
Πέμπτη, 04 Ιούλιος 2013

papakasolasΕυτυχώς που υπάρχουν και τα παλια δημοσιεύματα και βλέπουμε πως φτάσαμε στα αδιέξοδα του σήμερα.
350 ευρώ πλήρωναν οι δικηγόροι ετησία ασφαλιστική εισφορά μέχρι και το 1998. Εν μια νυκτί αποφασίστηκε να πληρώνουν 500!
Και έκτοτε με νεες αυξησεις σημερα φτάσαμε να ειναι ανασφάλιστοι οι μισοί δικηγόροι, καθώς τα χρήματα αυτα ως ελάχιστη κατηγορία ειναι απαράδεκτα πολλα, ενω δεν λαμβάνονται καν υποψη οι κρατήσεις των γραμματίων τους υπερ ΤΠΔΑ, ωστε να μειώνεται το ποσό της ετησίας εισφοράς δια συμψηφισμού.
Ουτε και διδεται δυνατότητα μειωμένων ασφαλιστικών ”πακέτων” που να περιλαμβανουν – σε πολυ χαμηλότερη τιμή εισφορών η και  δωρεάν  φυσικά - έστω δυνατότητα βασικών ιατρικών εξετάσεων έστω άπαξ ετησίως  στοιχειώδους βαθμιδος, οπως εξετάσεις αίματος, καθαρισμό δοντιών κλπ πολύ χαμηλού κόστους υπηρεσίες, ώστε να είναι προφανές οτι η λογική του ασφαλιστικού υγείας εδω και πολλα χρόνια να είναι άσπρο – μαύρο, καταδεικνυοντας τις βαρύτατες ευθύνες προέδρων & μελών Δ.Σ. των αρμοδίων οργάνων και των αντιστοίχων υπουργών ασφάλισης.
Κάπως έτσι η … δωρεάν υγεια, έγινε το μεγαλύτερο σοσιαλιστικό ανέκδοτο στη χώρα, οπως άλλωστε και η δωρεάν παιδεία κ.ο.κ.
Πρώτον γιατι ΠΟΤΕ δεν ηταν δωρεαν, τουναντίον εδώ και χρόνια ειναι πανάκριβη, δεύτερον γιατι δεν δίνει εναλλακτικές στα χαμηλά εισοδήματα, με μειωμένες έστω περιθαλπτικες δυνατότητες, παρότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καθόλου παράλογο. Για την ιστορία, πρόεδρος του ΔΣΑ τότε ηταν ο κος Ρουπακιωτης.
Ιδου, λοιπόν η τοτε απόφαση αύξησης:

Εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
Σελίδα 22
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Πάνω από 40% οι ασφαλιστικές εισφορές

Η ΣΑΚΔΑ ζητάει τη μείωση των εισφορών, ιδιαίτερα για τους νέους δικηγόρους

Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών πάνω από 40% καλούνται να πληρώσουν φέτος οι δικηγόροι, όπως καθορίστηκε από το ΔΣ του Ταμείου Πρόνοιας Δικηγόρων Αθήνας (ΤΠΔΑ). Ιδιαίτερα, υπέρογκη είναι η αύξηση για τους νέους δικηγόρους με δικηγορία μέχρι πέντε χρόνια, οι οποίοι από 118.400 δραχμές που κατέβαλαν την περσινή χρονιά, φέτος καλούνται να πληρώσουν 168.000 δραχμές (αύξηση 41,5%).
Το θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών έθεσε ο επικεφαλής της “Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης Δικηγόρων Αθήνας” (ΣΑΚΔΑ) Β. Δημόπουλος στο ΔΣΑ, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωσή τους, χωρίς ωστόσο το ΔΣ του Συλλόγου να πάρει κανένα μέτρο για να μην περάσει η μεγάλη αυτή αύξηση.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή της ΣΑΚΔΑ επισημαίνει ότι το ΔΣ του Ταμείου Πρόνοιας Δικηγόρων Αθήνας φέρει βαρύτατες ευθύνες γιατί καθόρισε για τους νέους δικηγόρους υπέρογκες αυξήσεις, κατά προφανή παρερμηνεία των σχετικών νομικών διατάξεων, παρόλο που προβλέπονται μειωμένες εισφορές για τους νέους δικηγόρους.

Τέλος, η ΣΑΚΔΑ καλεί τους δικηγόρους – και κυρίως τους νέους – να αντιδράσουν και να απαιτήσουν τη μείωση των αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον στο μισό των προβλεπόμενων στο νόμο αυξήσεων. Για τους νέους δικηγόρους, αναφέρει η ΣΑΚΔΑ, οι εισφορές στο ΤΠΔΑ να καθοριστούν στο μειωμένο ποσό που προβλέπει η σχετική νομοθεσία και όχι όπως τις καθόρισε το Ταμείο Πρόνοιας.

ΠΗΓΗ: www1.rizospastis.gr

Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 28 Ιούλιος 2013

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
44 Οκτ Οκτ Οκτ Οκτ 01 02 03
45 04 05 06 07 08 09 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30 Δεκ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML