Αρχική arrow Δικαιοσύνη arrow Αποκάλυψη στην Δικαιοσύνη

Αποκάλυψη στην Δικαιοσύνη

Έχει γραφτεί από Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης
Κυριακή, 01 Ιούνιος 2014

diafthoraΔεν πέρασαν πολλές ημέρες από την γνωστή αποκάλυψη του μαγνητοσκοπημένου διαλόγου του τέως Γενικού Γραμματέα της Κυβερνήσεως Τ. Μπαλτάκου με τον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Η. Κασσιδιάρη, όταν η Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών Ευαγγελία Γεωργίτση δημοσίευσε την Αναφορά της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης καταγγέλλοντας ωμή παρέμβαση στο δικαιοδοτικό της έργο με αφορμή την υπόθεση αντιδικίας μεταξύ του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.), Πάνου Καμμένου όσον αφορά την εκδίκαση της αγωγής του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. εις βάρος του Υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με την κυριότητα του σκάφους «Iliatoras» (του πατέρα του κ. Καμμένου). Για την υπόθεση ο κ. Γεωργιάδης καταδικάστηκε να καταβάλει στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. 15.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση. Η πρόεδρος του δικαστηρίου καταγγέλλει ένα άθλιο παρασκήνιο με εμπλοκή του προέδρου του Αρείου Πάγου γύρω από το ύψος του ποσού, σκέλος για το οποίο η ίδια μειοψήφησε ζητώντας την επιβολή 100.000 ευρώ.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την αναφορά-καταγγελία.

Όπως αναφέρεται λεπτομερώς στην αναφορά της Προέδρου Πρωτοδικών, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, η ίδια κλήθηκε από τον κ. Θεοχαρίδη, ο οποίος τήν επέπληξε, λέγοντάς της μάλιστα ότι θα έπρεπε να την παραπέμψει για πειθαρχικό παράπτωμα, για τις «αυστηρές συστάσεις» της προς τα άλλα δύο μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου σχετικά με το ύψος του ποσού που έπρεπε να επιβληθεί στον υπουργό Υγείας. Σημειώνεται ότι και οι τρεις ομόφωνα είχαν αποφασίσει την καταδίκη του.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά η πρωτοδίκης: «Κλήθηκα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Κατά την επίσκεψή μου στον τέταρτο όροφο του Αρείου Πάγου διεπίστωσα ότι ο κ. πρόεδρος είχε δεχθεί ήδη προηγουμένως σε ακρόαση και τους τρεις συνέδρους της συνθέσεώς μου. Κατά την είσοδό μου στο γραφείο του κ. προέδρου δέχθηκα, αιφνιδιαζόμενη, τις αυστηρές επιπλήξεις του χωρίς καν να ακουστώ, για το έντονο ύφος με το οποίο (κατά την άποψή του και όσα προφανώς είχαν υποστηρίξει οι σύνεδροι της συνθέσεως) είχα διατυπώσει την άποψή μου κατά τον χρόνο της προδιάσκεψης». Όπως σημειώνει η κυρία Γεωργίτση στην αναφορά της, παρά τις εξηγήσεις προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, εκείνος συνέχισε να την επιπλήττει «θεωρώντας απαράδεκτες τις συστάσεις μου προς τα μέλη της συνθέσεως, οι οποίες κατά την άποψή του, με καθιστούν γελοία, συνέχισε δε διατυπώνοντας την άποψή του ότι δεν είμαι σοβαρή δικαστής, ότι δεν έχω αντιληφθεί σοβαρά τον ρόλο μου ως δικαστικός λειτουργός, ότι εκθέτω με τη συμπεριφορά μου αυτή το δικαστικό σώμα και ότι του θυμίζω έναν δικαστή από τη Θεσσαλονίκη που νόμιζε ότι ήταν αυτός ο μόνος έντιμος, με αποτέλεσμα να μην τον συναναστρέφεται κανένας συνάδελφός του και να απομονωθεί».

Σύμφωνα μάλιστα με την αναφορά της κυρίας Γεωργίτση, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου της γνωστοποίησε ότι ήξερε το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για απόλυση λόγω καθυστέρησης 18 δικογραφιών και ότι θα έπρεπε να παραπεμφθεί και πάλι, γνωρίζοντας, όπως αναφέρει η πρωτοδίκης, ότι «τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους κρίνομαι από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου να προαχθώ σε εφέτη» .

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την αναφορά-καταγγελία.

Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 01 Ιούνιος 2014

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
48 Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ Νοέ 01
49 02 03 04 05 06 07 08
50 09 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
01 30 31 Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν Ιαν
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Επικαιρότητα

Best viewed with any browser Best viewed in 1280x1024

Σχεδιάστηκε από
Powered by Elxis CMS
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και η χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης, τους οποίους παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά.
LawyersVoice.gr - Copyright 2008-
RSS 0.91 RSS 1.0
RSS 2.0 ATOM 0.3
OPML